Visietraject Zuyd Bibliotheek #VisieZuydBibl


VisieZuydBibl

@Gwen’s River City

Dag Marcel,

Sinds enkele weken ben ik als ‘counterpart’ 🙂 betrokken bij het Visietraject Zuyd Bibliotheek. Theo van Bergen van het bureau Reekx is benoemd als externe projectleider.

Zuyd Bibliotheek laat de komende maanden een gebruikersonderzoek onder docenten, lectoren, onderzoekers, studenten, teamleiders en medewerkers van Zuyd uitvoeren. Doelstelling van het onderzoek is het meten van gebruik van en de ervaring met de dienstverlening van de bibliotheek en het peilen van behoeften en wensen ten aanzien van de dienstverlening. Het gebruikersonderzoek vindt plaats in de vorm van (groeps)interviews.
De resultaten van dit gebruikersonderzoek dienen als input voor het ontwikkelen van een meerjarenvisie voor de bibliotheek. Het visietraject en het daaraan gekoppelde gebruikersonderzoek moet daarnaast helderheid geven over de plek en rol van de bibliotheek in het onderwijs en het onderzoek, en leiden tot een verdere professionalisering van de organisatie van de Zuyd Bibliotheek. Het visietraject wordt eind april afgesloten met een advies dat aan het CvB zal worden gepresenteerd.

Naast de vele interviews die mijn agenda na de carnavalsvakantie vullen, staat in het Plan van Aanpak dat mijn taak is ‘het voortdurend verzamelen van literatuur’ 🙂 Nu heeft de toekomst van de bibliotheek altijd al mijn bijzondere aandacht gehad en daarover heb ik ook al vaker geblogd:

De komende tijd verschijnen dus wat meer blogs rondom toekomstvisie & bibliotheken. Ik voorzie deze blogposts dan van #VisieZuydBibl

Als ‘counterpart’ vind ik openheid en tranparantie ook in zo’n visietraject heel belangrijk. Het is geen project van Chris, Theo en mij maar van Zuyd Bibliotheek.
In Intellectueel Kapitaal 2012, nr. 6/7 [inloggen via HAN] legt Mattias Hällström uit dat je ook in projecten betrokkenheid en motivatie moet opvoeren. Projecttransparantie betekent dat het voor alle betrokkenen glashelder is wie er wanneer welke bevoegheid heeft. Hällström vindt dat je projecten moet visualiseren op borden aan de muur. Helaas hebben de bibliotheeklocaties van Zuyd geen grote touchscreens waarop we de voortgang kunnen delen. Dat gebeurt dan in de virtuele ruimte van de bibliotheeksite, het twitteraccount of facebookpagina.
Ik zorg er intern voor dat alle documenten en verslagen gedeeld worden in de bibliotheekcommunity op Blackboard en ik attendeer collega’s via de bibliotheekgroep op Yammer.

En natuurlijk ga ik bloggen. De bibliotheek is volgens mij onmisbaar voor het onderwijs van Zuyd. Ik vind dat we ons nadrukkelijker moeten profileren. Daarom was ik heel bij met de publicatie in het Jaarbeeld 2011-2012 van Zuyd over het belang van informatievaardigheden.
Ik nodig iedereen nadrukkelijk uit om te reageren op de blogposts die ik hierover publiceer. Met input van jullie allen wordt het een visie van ons allen!

Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 8 februari 2013, in 21st century skills, Bibliotheken, Visietraject Zuyd Bibliotheek en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: