AI in het hoger onderwijs


Ha Marcel,

Misschien heb je het blog van Wilfred Rubens gelezen over Stand van zaken artificiële intelligentie in het hoger onderwijs. Misschien ook niet. Daarom deze attendering. Ik weet dat jullie met het lectoraat Data Intelligence experimenteren, onderzoekend nieuwsgierig zijn naar de mogelijkheden van AI in het onderwijs. En jij als kennistechnoloog in het bijzonder. Dan is het rapport waarover Wilfred blogde interessante leesvoer.

Jisc (je weet wel de Britse SURF) heeft een rapport gepubliceerd: AI in tertiary education: A summary of the current state of play. Ze beschrijven wat AI is en hoe dat in het hoger onderwijs ingezet kan worden, voorzien van een aantal mooie voorbeelden. Uiteraard is er ook aandacht voor de ethische aspecten. Wilfred vond het een goed rapport. Ik heb alleen zijn samenvatting gelezen 🙂

De grafiek van ‘AI maturity‘ vond ik verhelderend.


Net zoals de illustratie waarvoor je AI in het onderwijs kunt inzetten.

 

Tot vrijdag op het ZuydEvent. Ik ben erg benieuwd naar jullie presentatie over AI in het onderwijs 🙂

Groet,
Judith

 

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 20 juni 2022, in Data Intelligence, Innovatie en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. 3 reacties.

  1. Pingback: De kunst van het leren #ZuydEvent2022 – Love 2 share

Kennis delen? Ja graag!

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.