Ga je mee naar de speeltuin? [game]
Ha Marcel,
Jij en ik hebben al eerder geblogd over de game CHERMUG ontwikkeld door Open Universiteit in het kader van een Europees project . Met dit spel worden onderzoeksvaardigheden aangeleerd. Na ons blogbericht twitterde de Wim Westera
@Titchener @jujuutje @wrubens @amberwalraven @jeroenbosman @rnaounl Helaas, dit is hem niet, Over een week of twee komt er een demo online,
— Wim Westera (@Wim_Westera) 30 januari 2014
Oeps!
Een paar weken later kreeg ik een tweet met een link naar het juiste spel De Speeltuin Game
Spelopdracht
In deze game bent u bestuurder in de gemeente Dam. U wilt een nieuwe speeltuin laten aanleggen met het oog op tegengaan van obesitas onder kinderen. Maar u moet nog besluiten of de speeltuin in de wijk Dam-West of in wijk Dam-Oost moet komen. U bent daarover in gesprek met zowel Speeltuinvereniging West als Speeltuinvereniging Oost, die beide een verzoek bij de gemeente hebben ingediend voor een nieuwe speeltuin in hun wijk. U heeft het onderzoeksbureau Vox-Pops International opdracht gegeven uit te zoeken wat de beste locatie is en met een advies te komen.
Je moet het onderzoeksrapport lezen en bijbehorende videopresentatie bekijken. Je kunt contra-expert en de onderzoeker interviewen. Via minigames (daar komen de CHERMUG-games terug uit onze eerdere blogberichten) kan je kennismaken met statistiek. Via video krijg je feedback van het oordeel dat je velt.
De game is ontwikkeld binnen Emergo. Ken je dat? Emergo is een door de Open Universiteit ontwikkelde methodiek en toolkit voor het ontwikkelen en uitleveren van multimediale casussen waarmee complexe vaardigheden worden aangeleerd [bron Wilfred Rubens].
Het echt een serieus spel 😉 dus ik heb het (nog) niet gespeeld 🙂 Wellicht als ik (eindelijk eens) serieus werk ga maken van mijn MLI-onderzoek ik de statistiekspelletjes ga spelen. Ik ben wel serieus nieuwsgierig of de vele docenten die bij Zuyd onderzoeksvaardigheden geven dit spel als hulpmiddel gaan gebruiken. Reacties zijn welkom!
Groet,
Judith
Geplaatst op 10 maart 2014, in 21st century skills, Gaming en getagd als onderzoek, onderzoeksvaardigheden. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.
Een reactie plaatsen
Comments 0