Ga je mee naar de speeltuin? [game]


Ha Marcel,

Jij en ik hebben al eerder geblogd over de game CHERMUG ontwikkeld door  Open Universiteit in het kader van een Europees project . Met dit spel worden onderzoeksvaardigheden aangeleerd. Na ons blogbericht twitterde de Wim Westera

Oeps!

Een paar weken later kreeg ik een tweet met een link naar het juiste spel De Speeltuin Game

SpeeltuinGame

Spelopdracht

In deze game bent u bestuurder in de gemeente Dam. U wilt een nieuwe speeltuin laten aanleggen met het oog op tegengaan van obesitas onder kinderen. Maar u moet nog besluiten of de speeltuin in de wijk Dam-West of in wijk Dam-Oost moet komen. U bent daarover in gesprek met zowel Speeltuinvereniging West als Speeltuinvereniging Oost, die beide een verzoek bij de gemeente hebben ingediend voor een nieuwe speeltuin in hun wijk. U heeft het onderzoeksbureau Vox-Pops International opdracht gegeven uit te zoeken wat de beste locatie is en met een advies te komen.

Je moet het onderzoeksrapport lezen en bijbehorende videopresentatie bekijken. Je kunt contra-expert en de onderzoeker interviewen. Via minigames (daar komen de CHERMUG-games terug uit onze eerdere blogberichten) kan je kennismaken met statistiek. Via video krijg je feedback van het oordeel dat je velt.
De game is ontwikkeld binnen Emergo. Ken je dat? Emergo is een door de Open Universiteit ontwikkelde methodiek en toolkit voor het ontwikkelen en uitleveren van multimediale casussen waarmee complexe vaardigheden worden aangeleerd [bron Wilfred Rubens].

Het echt een serieus spel 😉 dus ik heb het (nog) niet gespeeld 🙂 Wellicht als ik (eindelijk eens) serieus werk ga maken van mijn MLI-onderzoek ik de statistiekspelletjes ga spelen. Ik ben wel serieus nieuwsgierig of de vele docenten die bij Zuyd onderzoeksvaardigheden geven dit spel als hulpmiddel gaan gebruiken. Reacties zijn welkom!

Groet,
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 10 maart 2014, in 21st century skills, Gaming en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: