Ben ik een Kloutzak?


Ha Marcel,

Ook het artikel “Ben jij ook een kloutzak?” vandaag in De Limburger gelezen?
Ik heb al eens vaker op het punt gestaan om iets te bloggen over Klout, dit artikel is een mooie aanleiding.

klout

Wat is Klout? Klout meet je online invloed door alles wat je op social media platforms (Twitter, Facebook, Foursquare, Google+, LinkedIn) deelt. De hoogte van je Kloutscore is afhankelijk van je betrokkenheid bij anderen, het aantal volgers en het aantal retweets, likes, +1 die je ontvangt.

Klout speelt hiermee in op onze ijdelheid, op het feit dat mensen graag over hun bol worden geaaid, aardig gevonden willen worden en schouderklopjes willen ontvangen. Ja, ook ik vind dat toch erg leuk. Maar ik ga niet zo ver dat ik hiervoor mijn online gedrag ga aanpassen šŸ™‚

Volgens het artikel in de krant doet het verhaal de ronde dat een Canadese marketingspecialist niet werd aangenomen voor een belangrijke baan, omdat zijn Kloutscore maar 34 was, dat is laag op een schaal van 1 tot 100. Er zijn dus banen waarbij je met een Kloutscore van minder dan 35 niet meer hoef te melden. Deze ontwikkeling wordt uiteraard met de nodige scepsis gevolg. Want Klout meet voornamelijk kwantiteit en geen kwaliteit.

Natuurlijk heb ik ook mijn Kloutscore laten berekenen. Je hebt hiervoor mooie apps voor (iOSĀ en Android). Met mijn gemiddelde score van 54,36 zit ik echt niet in top influentials van Nederland hoor šŸ˜‰

klout1

klout3

Ik heb het eigenlijk wel gehad met Klout, dat heb ik niet nodig šŸ™‚ Ik ga niet ‘aanpappen’ met mensen om daarmee in een hoger aanzien te komen. Dat doe ik niet in het ‘echte’ leven, dus ook niet in mijn online gedrag! Ik meld me af. Dat kan gelukkig ook via Klout Opt-Out.

Groet,
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 7 februari 2013, in Social Media en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Leuk stuk. Het blijft toch een fascinerende wereld.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: