Feel the next step in hospitality


Ha Marcel,

Leuk hè dat we vrijdag de 13e special guests waren tijdens de Battle of Bethlehem 🙂
Samen hebben we aan het begin gestaan van de ontwikkeling van de game-based minor The Web and Beyond. Verder alle credits aan Jos Maas die deze kar verder getrokken heeft samen met jouw I/TI collega’s Chris Kockelkoren en Miguel van der Laar.

De minor was opgezet voor Hotelschoolstudenten en I/TI studenten van Zuyd. Twee heel verschillende werelden waarvan jij het spannend vond om die eens te koppelen. Dat is erg goed gegaan. Uiteraard moesten ze het in het begin een beetje aan elkaar wennen. Maar ach ‘they drink beer’ was de conclusie 🙂 De moeite waard om dit voort te zetten. Dan wel graag extra aandacht om meer vrouwen erbij te betrekken, want 2 vrouwelijke deelnemers vind ik wel erg weinig.
Eén van de deelnemers Ruoxi Sun (de dame in het midden op de foto) heeft een testimonial geschreven voor de interne nieuwsbrief van de hotelschool. Ik mocht m ‘copy-paste’ 🙂

Participating the minor “Web and Beyond” is a part of my management internship in Teaching Hotel Chateau Bethlehem, as the hotel is aiming to provide quality trainings with various interesting and useful features such as this minor.
After completing my minor, I found it absolutely worthwhile. First of all, the new knowledge I have learnt, such as the S-, E-, and M-commerce, is extremely essential for running a business nowadays. Secondly, it is indeed very inviting to work with students from the ICT faculties, those who have different educational backgrounds, learning habits and professional knowledge. Besides, all the cases assigned to us are very different from the traditional assignments. Last but not least, the gaming system unconsciously held a competitive learning environment which kept on constantly motivating me. I can recommend this minor to everyone.

De minor was dus opgebouwd als een game waarbij 3 teams tegen elkaar battelden. Tijdens de Battle of Bethlehem (het laatste onderdeel van de minor) presenteerden deze 3 bedrijfjes hun innovatieve businessplannen (met de kennis die ze hadden opgedaan tijdens de de minor, o.a. door vele gastcolleges) voor het Teaching Hotel Château Bethlehem.

Ik hoorde leuke ideeën, maar ik was ook een beetje teleurgesteld, ik hoorde te weinig vernieuwende initiatieven. Later hoorde ik dat ze plannen moesten bedenken met een minimaal budget. Ja, dan wordt het lastiger. Echter, de nieuwe ondernemers hadden ook kunnen denken aan de ICT-proeftuin van Zuyd of aan cocreatie met partners op het gebied van nieuwe technologie (de hotelkamers zijn immers ook allemaal ontworpen door -startende- ontwerpers). Nieuwe ronde nieuwe kansen 🙂

In het Teaching Hotel doen studenten van de Hotel Management School Maastricht praktijkervaring op via het concept ‘leren op de werkplek’, andersgezegd zij ‘runnen’ het hotel. Door de presentaties kregen we een goed overzicht van de huidige situatie van het Teaching Hotel. We zagen facts & figures, we hoorden dat men graag meer buitenlandse gasten wil ontvangen, vooral door de week. Door alle teams werd sterk ingezet op social media om op deze manier meer naamsbekendheid voor het Teaching Hotel Château Bethlehem te genereren. Tevens werd door iedereen geadviseerd een stabiel social media team samen te stellen.
Een complicerende factor voor het Teaching Hotel is dat men geen reclame mag maken ivm valse concurrentie. Het is en blijft een opleidingshotel met 1e en 2e jaars studenten. De hotelindustrie is bij uitstek een bedrijfstak dat drijft op reviews en aanbevelingen (van vrienden) daarom is stevig inzetten van social media voor het Teaching Hotel ook een goede optie.

Sommige ideeën zijn meteen uitvoerbaar, zoals

 • Presenteer de visie van de designer door een filmpje dat via  een QR-code in de hotelkamer kan worden gescand. De QR-code kan ook op het reserveringsbewijs geplaatst worden. Mooi is natuurlijk ook dat QR-codes gepersonaliseerd kunnen worden.
 • Maak gebruik van een Facebookapp waardoor gasten een hotelkamer kunnen boeken en delen op Facebook. We hebben een mooi prototype gezien.
 • Wall projection met behulp van een beamer, in de gang en/of per hotelkamer voorzien van gepersonaliseerde informatie. Ik zou zo’n geweldig groot touch screen zoals wij die in Hardrock café in Las Vegas gezien hebben ook wel super cool vinden 🙂
 • Guestbook 2.0 – gebruik een iPad ipv papieren boek. Stimuleer ook reviews via Facebook/Twitter.
 • Stimuleer gasten om terug te komen (vooral door de week) d.m.v. een loyalty programma.
 • Richt een Business Center in voorzien van computers/fax/printer/free internet.
 • Organiseer een Tour Culinair Maasticht, in samenwerking met Amphitryon (studentenvereniging Hotelschool).
 • De Facebook Picture Contest: upload je foto van het hotel via Facebook en win een drinkvoucher of een free diner. De discussie die n.a.v. dit idee volgde, ging  natuurlijk over het (niet kunnen) ‘sturen’ van berichten op social media platforms. Je wilt als Teaching Hotel misschien niet met alle foto’s en berichten geassocieerd worden 😉 Tja, you have to deal with that.
Social Media tips kwamen er natuurlijk ook:
 • meer interactie met gasten
 • mensen volgen en adviseren
 • publiceer regelmatig
 • communiceer in meerdere talen als je buitenlandse gasten wil ontvangen
 • kies voor een consequente benaming op de diverse social media platforms

De eerste stappen zijn gezet. De minor is het verder spelen waard. Ik hoop de volgende keer ook tijdens de minor op wat meer social media activiteiten van de spelers zelf.
Het team van het Teaching Hotel zal blij zijn met de nieuwe website die vandaag gelanceerd is met leuke virals gemaakt door Academie van Beeldende Kunsten (ook Zuyd :))

Gelukkig is er nu ook een online reserveringsysteem via de nieuwe website beschikbaar. Alleen maar reserveren via de telefoon (of mail) vind ik  niet meer van deze tijd. Ik hoop dat de Facebookapp waarmee je een hotelkamer kan boeken bij het Teaching Hotel snel operationeel is. Want de kamers zijn toch stuk voor stuk prachtig. Mijn voorkeur gaat natuurlijk uit naar Mind, de bibliotheekkamer (uit het filmpje).
De slogan van het Teaching Hotel is: Feel the next step in hospitality, nu de next step in social-media-hospitality!

Groetsels,
Judith

Gerelateerde blogpost:
Let’s play in our minor Web and Beyond
Laat los wat je weet en ga zien

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 26 april 2012, in eLearning, Gaming, Social Media en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: