Robothulpje gezocht #TEDTalk


Goed bezig Marcel!
Ik heb je uitnodiging als Ally via Facebook ontvangen, maar ik heb mijn SuperBetteraccount niet via Facebook geactiveerd. Is dat de reden dat ik jouw uitnodiging niet zie via het dashboard in mijn browser?
Je hebt een aantal mooie mensen uitgezocht die jouw bondgenoot mogen zijn om je EPIC win te bereiken. Nu moeten we het nog van mensen hebben om ons doel te bereiken, maar in de nabije toekomst zouden ook robots deze functie over kunnen nemen. Ik heb vorige week de film Robot & Frank gezien.

Heb jij de film al gezien? Hij is erg leuk en ook ontroerend. De film laat zien dat een robot je op de goede weg kan houden door je gezond te laten eten: hij tuiniert, kan koken en opruimen (ik wil zo’n handig hulpje in mijn huishouden wel) -of je moet zo’n eigenwijze Frank hebben die de robot wat andere dingen aanleert ;). De film toont ook dat je zelfs een emotionele band met een robot kan opbouwen. De nabije toekomst die in de film wordt geschetst is niet meer zo ver bij ons vandaan (ook niet wat betreft de bibliotheek -zie trailer-). Wij kennen via het lectoraat Technologie in de Zorg Paro, de knuffelzeehondrobot. Paro is een sociale robot die in sommige verzorgingstehuizen al ingezet worden bij demente bejaarden die niet meer zo communicatief zijn. Robotica in de zorg is niets nieuws meer.

Ik dacht er aan toen ik deze TEDTalk van Cynthia Breazeal: The rise of personal robots zag. Zij werkt op MIT en bedenkt ze en bouwt robots die leren en spelen.

Breazeal zegt dat robots ook kunnen helpen een dieet- en trainingsprogramma vol te houden 🙂 Zij doet onderzoek naar de communicatieve vaardigheden van robots, zij bewijst ook dat wij mensen een emotionele band kunnen opbouwen met robots. Maar ik vertel jou niets nieuws. Robots zijn bekend terrein, je hebt veel tijd en energie gestoken in Zuyd Robotics.
In je Zuyd Heroes Assemble blog doe je een oproep tot samenwerken tussen verschillende onderdelen van Zuyd rondom robotica en domotica. Zou het niet geweldig zijn als Naomi, die leuke NAO robot van Zuyd Robotics een Ally voor je zou kunnen worden?

Groet,
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 23 juli 2013, in Inspiring, SuperBetter, TED JAMs en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: