Zuyd Heroes Assemble! It is time for some action!!


Ha Judith,

Deze blog een bijzondere vorm, waarbij dat ik probeer om de elementen van deze matrix te laten connecten. Ik hoop dat deze ‘Heroes’ van Zuyd en rondom Zuyd zich willen verzamelen en in actie willen komen. Jou hoef ik niet te vragen, volgens mij heb ik die steun al. En ja ook jij kunt al ‘social media-end’ iets betekenen!

Groet Marcel

Beste studenten ICT,

Een nieuwe uitdaging! Een challenge! Kunnen we als HBO studenten zaken als Robotica en Domotica zo intelligent maken dat ze de mensen kunnen helpen in de verzorging van onze ouderen?

Voor diegene die al eens bij het nieuwe ziekenhuis van Orbis zijn geweest, daar wordt Robotica al volop ingezet, voornamelijk op het logistieke vlak. Domotica weet ik eerlijk gezegd niet…

Ik denk dat onze Robots (NAO’s) en Domotica ook in te zetten zijn om de mensen thuis langer/beter te helpen. Nee ik zie geen iRobot achtige spookverhalen, maar juist het positieve. En ik denk dat jullie de generatie zijn die ze ‘echt’ slim gaan maken.

Dus ik challenge jullie om mee te doen aan de competitie waarbij we op zoek gaan naar geniale ideeen om robotica en domotica in te zetten in de (thuis)zorg.

Groet Marcel

Beste collega’s van de faculteit ICT,

Technische Informatica, Informatica, Netwerk Infrastructure Design en Information Management collega’s, assemble! Verenigd u en doe mee.Maak onze studenten enthousiast om ICT in te zetten in het werkveld. Laat ons potentiele studenten, zittende studenten en alumni zo ‘gek’ krijgen dat ze met ons meedoen in een competitie die gaat over Robotica en Domotica in het Zorg werkveld. Laat ons een team organiseren om van/met/in/op/over te leren.

Werk samen met de collega’s van de faculteit Techniek, met de onderzoekers van het Lectoraat Technologie in de Zorg, maar zeker ook met de techniek docenten van de middelbare scholen. Volg Rianne hierin en laat ons samen laten zien dat we verder kunnen komen door te dromen en door te doen.

Jullie gedrevenheid, jullie inzet en passie voor het vakgebied en meer nog voor de student kan resulteren in mooie ‘overwinningen’. Ik daag jullie uit om te connecten en te bouwen aan een mooie competitie en een mooi team.

Wireless en bedraade informatiestromen over een netwerk zo ingeregeld dat het zorgproces geoptimaliseerd kan worden met een (embedded) intelligentie in de Robots of Domotica gebouwd door ons samen…

Dus ik challenge jullie om mee te doen aan de competitie waarbij we op zoek gaan naar geniale ideeen om robotica en domotica in te zetten in de (thuis)zorg.

Groet Marcel

Beste collega’s van de Faculteit Techniek,

Er gebeurt al zoveel in en rondom nieuwe wijken, nieuwe woningen, robotica, domotica, electronica. 3D printing, Ecomarathon, Betonbootraces en dan vergeet ik vast een competitie of 20 waar jullie ook in participeren.

En toch weet ik dat jullie hiervoor ook enthousiast worden. Ramon, assemble je troepen en laten we proberen om dan nu ook echt te gaan samenwerken. De shell ecomarathon is nog maar het zeer prille begin, waarbij wij als ICT blij zijn met een bescheiden rolletje, maar deze competitie waarover ik droom moet nog groter worden en zal in ons vergrijzende Limburg de komende jaren belangrijk worden. De kracht van ons Zuyd HBO zit hem er nu juist in dat we alle disciplines in huis hebben en dat daar ook praktisch onderzoekende kracht is. Dat gecombineerd met de onderzoekskracht van onze ‘vrienden’ bij OU, UM en RWTH moet ons toch vooruit kunnen stuwen in de wereld van domotica en robotica in de zorg. Om nog maar te zwijgen van de mensen van Technologie in de Zorg die jullie al gevonden hebben om mee samen te werken.

Ramon ons ‘gezamenlijke’ Robotica/Domotica Skills lab moet er nu komen, zodat we samen de competitie aan kunnen gaan en juist de kenniscomponent van techniek en ICT in de zorg kunnen vergroten. En juist daarom moeten ICT en Techniek zich op dit gebied verenigen en samen bouwen.

Dus ik challenge jullie om mee te doen aan de competitie waarbij we op zoek gaan naar geniale ideeen om robotica en domotica in te zetten in de (thuis)zorg.

Groet Marcel

Beste collega’s van het lectoraat Technologie in de Zorg,

Jullie doen al zoveel bijzondere onderzoeken op het gebied van technologie in de zorg. En we hebben al zoveel onderdelen daarvan mogen ‘lenen’ tijdens open dagen, colleges of proeftuinprojecten. Knuffelzeehondrobots, robotdinos of rolstoelsimulatoren, het lijken maar een paar kleine onderwerpen, maar ik denk dat ze al voor veel inspiratie hebben geleid.Toch vraag ik nu aan jullie om te komen tot iets nieuws. Niet direct een onderzoek, alhoewel dat daar wel een gevolg van kan zijn. Jaren (*kuch*) geleden ben ik enthousiast geworden over RoboCup, ja dit is de voetbalcompetitie waarbij de TuE het afgelopen jaar wereldkampioen is geworden. Ja dit is de competitie waar de deelnemers na iedere ronde hun kennisdelen om te komen tot een gezamenlijk doel (De wereldkampioen voetbal -mensen- te verslaan met Robots voor 2050). Maar dit is ook de competitie die een RoboRescue (reddingsrobots) en een RoboCup at Home (butlerrobot) competitie heeft, waarbij ‘serieuzere’ challenges gedaan worden dan alleen voetbal.Zou het niet mooi zijn, als we gezamenlijk met de partners hier aangesproken zelf een competitie zouden opzetten. Een robotica/domotica competitie met betrekking tot de zorg. En natuurlijk nemen we dan zelf deel met dit ijzersterke team zoals dat hier staat. Studenten ICT, Studenten Techniek, Oudstudenten, Middelbare scholieren, Partners uit het bedrijfsleven, ons CvB en jullie als onderzoekers, vertegenwoordigers en vertellers vanuit het gebied technologie in de zorg.

Een eigen WK waar we op zoek gaan naar slimme, toepasbare oplossingen op het gebied van Robotica en Domotica voor de zorg. Zoals jullie zien mis ik in deze matrix de collegas van de zorgfaculteiten, maar dat heeft meer te maken met mijn netwerk dan dat ze er niet bij horen. Ik denk juist dat jullie in dat kader het middelpunt zijn en de linkin pin tussen de techniek en ict partners (zoals hier genoemd) en een vergelijkbare matrix aan de zorg kant.

Ik denk dat dit een dergelijke competitie een drive zal geven voor voornamelijk jullie werk en denkgebied. Ik hoop dan ook dat jullie meedoen.

Dus ik challenge jullie om mee te doen aan de competitie waarbij we op zoek gaan naar geniale ideeen om robotica en domotica in te zetten in de (thuis)zorg.

Groet Marcel

I CHALLENGE U 2 CONNECT Beste partners zoals Mediaan,

Beste partners bij Mediaan. Ik weet dat jullie geinteresseerd zijn in de sector ICT en zorg. Ik weet ook dat verschillende bedrijven hun teams scherp houden door ze te challengen. En ik weet dat er een aantal ‘liefhebbers (*kuch*) van wereldkampioensschappen ‘en iets met robots’ bij jullie rondlopen. Daarnaast hebben jullie in de afgelopen jaren laten zien een prettige partner te zijn voor Zuyd en onze opleidingen bij de faculteit ICT in het bijzonder.Een mooie combinatie om jullie te vragen om eens serieus mee te kijken/denken bij een nieuw op te zetten competitie.. Een competitie bestaand uit teams van studenten, scholieren, onderzoekers en het bedrijfsleven die proberen om briljante ideeen te verzinnen op het gebied van robotica/domotica in de zorg en natuurlijk proberen ze die ook uit te werken tijdens die competitie. Een competitie waarbij jullie kunnen laten zien wat jullie in je mars hebben voor deze (nog nieuwe) sector tussen ICT en zorg in. Een competitie waarbij we als onderwijsinstellingen, lectoraten met jullie en andere vertegenwoordigers van het bedrijfsleven moeten connecten om te komen tot resultaten.Ik heb gezien welk enthousiasme de RoboCup (robotvoetbal) competitie kan opwekken en hoe creatief scholieren (ZuydRobotics) zijn met dit soort challenges zie ik voor jullie een mooie broedvijver van ideeen, talent en wellicht ook opdrachten. Het is aan jullie om in deze vijver te willen vissen, maar uit ons ‘Mediaan prijs’ verleden weet ik met hoeveel passie jullie het onderwijs ondersteunen. En ik denk dat jullie collega ondernemers dat zeker ook willen doen.

Dus ik challenge jullie om mee te doen aan de competitie waarbij we op zoek gaan naar geniale ideeen om robotica en domotica in te zetten in de (thuis)zorg.

Groet Marcel.

 

Beste Graz Clan,

Wat was dat mooi, onze roadtrip naar Graz Oostenrijk, het WK Robotvoetbal! Een hele ervaring. Niet alleen omdat jullie me als ‘bestuur’ van de ZuydRobotics vereniging (toen nog) hebben verrast en me uit hebben genodigd (ook al hadden we geen deelnemend team) maar ook omdat het een echte roadtrip was ;)Het robotvoetbal was ongeveer gelijk aan dat wat ik eerder bij de open duitse kampioenschappen in Hannover had gezien, maar het gevoel van een WK was er wel. En de dromen over een eigen WK zijn daardoor eigenlijk alleen nog maar groter geworden.Juist vanwege jullie enthousiasme toen, jullie doorzettingsvermogen en jullie ‘way to make some fun’ vraag ik ook jullie om te connecten met de groepen hier genoemd. Ja we hebben al met onze lego en de dinorobots in het Gaiapark gestaan, ja we hebben de middelbare scholen competitie opgezet, dus waarom nu niet die echte stap maken. De stap naar het WK.

Nee niet voetbal, maar een WK dat moet gaan over Robotica en Domotica in de zorg. Een WK dat voor de regio met de regio en in deze regio gehouden moet worden voor al die regios in de wereld die gebruik kunnen maken van de kennis daarbij opgedaan. Aangezien dat jullie het ZuydRobotics vuur bij mij warm genoeg hebben gehouden dat ik nu dit aan het schrijven ben hoop ik dat jullie ook willen deelnemen in de quests die bij deze challenge horen.

Dus ik challenge jullie om mee te doen aan de competitie waarbij we op zoek gaan naar geniale ideeen om robotica en domotica in te zetten in de (thuis)zorg.

Groet Marcel

Beste middelbare scholieren en docenten van de ZuydRobotics Challenge,

Ik weet de ZuydRobotics Challenge is niet de enige competitie waar jullie aan meedoen. Lego Mindstorms Challenges worden door jullie met kinderspel gewonnen. Maar ik weet ook dat jullie er geen genoeg van kunnen krijgen en dat jullie inspiratie, creativiteit en innovatie meebrengen. Daarom wil ik jullie attent maken op een nieuwe competitie die we willen gaan maken. Voor jullie en met jullie, maar ook voor de HBO studenten en met de HBO studenten en zelfs voor en met het bedrijfsleven. Voor en met de onderzoekers en docenten van Zuyd.Een eigen WK, maar niet zomaar een. Een WK op het gebied van robotica en domotica in de zorg. Dus waar kan technologie (soms met Robots) helpen in het huishouden of in de ziekenhuizen om mensen te verzorgen. Ik weet dat juist jullie hier de briljante ideeen over hebben. Of je nu op een technasium zit of niet. Jullie kunnen allemaal meedoen. Met profielwerkstukken, maar liever nog in ons team.Als jullie docenten techniek maar half zo enthousiast zijn als dat ze bij de ZuydRobotics finale zijn en als jullie maar half zo slim zijn als dat jullie daar laten zien, dan weet ik zeker dat ons WK er gaat komen! En dan weet ik ook zeker dat jullie het leuk zullen vinden.

Dus ik challenge jullie om mee te doen aan de competitie waarbij we op zoek gaan naar geniale ideeen om robotica en domotica in te zetten in de (thuis)zorg.

Groet Marcel

 

Beste Karel van Rosmalen,

Tijdens de nieuwsjaarsspeech heb je ons uitgedaagd om de zaken eens vanuit een ander perspectief te bekijken. Ik heb een caleidoscoop gepakt en hier het resultaat! Een resultaat waar ons College van Bestuur ook een rol heeft.Graag wil ik de hier aangesproken partijen laten ‘connecten’. Connecten op een gezamenlijk doel: het organiseren en deelnemen aan een competitie op het gebied van robotica/domotica in de zorg. Een competitie die alle partners moet inspireren en als katalysator kan dienen voor deze regio en de technologie in de zorg van deze regio.

Ik vraag nu niet direct om geld (ook dat is wellicht met een andere bril kijken) maar er zullen vast vragen komen in de toekomst… Nu vraag ik alleen om mee te ‘connecten’ net zoals deze partners zodat we kunnen kijken of we zelf een dergelijke competitie met parterns kunnen opzetten.

Het zou mooi zijn als we een WK zouden kunnen organizeren bij Zuyd en daar vol trots ook een multidisciplinair team van docenten, studenten, onderzoekers, partners uit het bedrijfsleven en middelbare scholieren aan te laten deelnemen.

Ik denk dat met een nieuwe blik en al groter denkend dat ook het CvB vast mee wil helpen aan dit idee.

Dus ik challenge jullie om mee te doen aan de competitie waarbij we op zoek gaan naar geniale ideeen om robotica en domotica in te zetten in de (thuis)zorg.

Groet Marcel

 

Geplaatst op 20 januari 2013, in Miscellaneous. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: