SuperBetter stap 2: Getting Started


Grijns Judith,

Tja ik heb toch maar even gewacht met SuperBetter tot na ons bezoek aan Disney (afgelopen weekend). Niet dat dat geen onderdeel zou kunnen vormen van het spel, maar ik weet dat je bij het start van het spel een aantal zaken moet doen, die ik nu makkelijker gedaan krijg.

Allereerst een EPIC win aangeven. EPIC wil zeggen: helemaal het einde, net dat stapje meer dat je eigenlijk niet meer kunt verwachten. Dat laatste restje waar je van dacht dat dat niet mogelijk was. De ultieme winst. Voor mijn ‘afvalrace’ is dat 75 kilo. Ik weet ik ben een ‘schommelaar’ en ik weet dat ik van lekker eten en drinken hou. Dus ik wil graag tussen de 75 en 77,5 gaan schommelen in de toekomst 😉 Realistisch doel? Ik denk het wel. Moeilijk doel? Jazeker! Ik merk dat ik met mijn schommelgedrag na zo’n weekend Disney toch weer naar de 86 ga.

Dus EPIC win: Reaching 75 Kg.

In onderstaande video is Jane te zien die je coacht en die je uitlegt wat een EPIC win is.

Je kunt trouwens iedere stap die je neemt delen via Facebook of Twitter. Aangezien ik hier al de meeste stappen deel, gaan we dat maar even niet doen 😉

De volgende stap is het toevoegen van vrienden. Allies (gallieerden) die je helpen om de EPIC win te bereiken. Onderstaande filmpje is er voor de Ally om te laten zien wat SuperBetter is en wat er van je gevraagd wordt.

Als Ally heb je verschillende skills die in het filmpje terugkomen in een plaatje

allyskills

Aangezien ik nog geen Ally ben, ben ik even op zoek gegaan naar of ik iets over die skills kan vinden. SuperBetter heeft namelijk een icoontje dat ‘Secret Lab’ heet. Een perfecte bron om te starten als  je de (wetenschappelijke) onderbouwing wil zien die achter het spel zit. Daar worden de icoontjes niet uitgelegd (althans niet dat ik zo direct een link vind) maar daar wordt wel gesproken over de elementen die in een geode sociale relatie zitten. Ze zeggen daar ook dat als je minstens twee sterke sociale relaties hebt dat en ik citeer “…dramatically increases positive health outcomes and helps us succeed in our goals.” In het artikel: “Social relationships and Health. A flashpoint for Health Policy” wordt daar dieper op ingegaan. In het Secret Lab staan overigens meer artikelen gelinked. Maar uitleg van de icoontjes heb ik nog niet. Daar ga ik in een later blogpost nog op terugkomen.

Ik heb mijn allies uitgezocht en geselecteerd op: Positiviteit, Eerlijkheid, Support en de mogelijkheid dat je elkaar (online) treft. En ik denk echt wel dat ik ze nodig heb 😉

Allies: Susan, Judith, Hanneke, Bas, Erik Ri., Danny, Dirck, Bianca (Ik twijfel nog een aantal Allies die ik graag het spel wil laten zien ;))

Zo en voordat ik dan ga starten, zou ik nog een Secret Identity kunnen aannemen. Jane heeft al eerder uitgelegd (o.a. in deze Ignite sessie) hoe het haar geholpen heeft om een Secret Identity aan te nemen. Ook binnen het spel legt ze het uit:

En dat is dan toch best lastig. Kijk de allies die ik uit heb gekozen weten wel een beetje hoe ik ben. Zelfs de ‘hoge geleerden’ die strakjes mee gaan kijken zullen me leren kennen als een ‘bijzonder’ iemand die zo nu en dan of meer dan eens gek kan zijn/doen. Maar om dat dan te plakken aan een andere identiteit? En welke zou dan passen? Howling M.D. Murdock? Een Wolverine achtig X-Men karakter? Bono? Een sportster? Een van de Minions? Walt? Sully? Buurman? Paul (zoals sommige me zien, maar zingen kan ik niet), pfff… Kijk in andere games gebruik ik de naam Dylalyd [spreek uit als: Dielalied] dus waarom die hier niet. Dat staat voor: Dream your life and live your dreams. En een foto van mij met mijn EPIC Mickey pet in Disney 10 Kg. geleden (dus in 2011) is ook passend.

Oke nu kan ik starten met mijn dagelijkse dosis aan Power ups, Bad Guys en Quests. Maar daarover in een volgende blogpost meer.

Groet Marcel (7)

Geplaatst op 23 juli 2013, in #12 Seek out more Epic wins, SuperBetter, Zorg. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: