Chermug – Spel voor onderzoeksvaardigheden en statistiek


Ha Jan, Johan, Roger, Ron, Priscilla, (en Ha Judith!)

Ik weet onze blokken IF2 en IF6 waarin we onderzoeksvaardigheden en onderdelen van de statistiek doen lopen nu op het einde, maar we kunnen natuurlijk altijd blijven nadenken over verbeteringen. Ik vind het leuk om te zien dat we met DrStat al gebruik maken van ‘alternatief’ materiaal om onze lessen beter/leuker te maken.

drstat2

Onze collega Judith van Hooijdonk heeft me in haar blogpost (IV Games. Challenge Everything) getriggered op de game CHERMUG. Een spel dat onderzoeksvaardigheden en statistiek probeert te combineren.

chermug1

Ook deze game is, net als Dr.Stat een quiz die in verschillende vormen van vragenstellen en minigames probeert kennis over te dragen. De variatie van vraagvormen is binnen CHERMUG echter groter dan bij DrStat en de integratie van de onderwerpen onderzoeksvaardigheden en statistiek (dat laatste meer op kennis dan op gebruikniveau) is erg goed gedaan. Daarnaast werken ze met een ‘badging’ system waardoor dat de beloningen voor de speler ‘leuker’ zijn. Het is een spel opgezet op basis van een europeese subsidie en ik moet nog bekijken of er meer materiaal bij hoort. Maar we kunnen het wel al spelen, omdat het gratis is. Op de website van de ontwikkelaar PlayGen staat een link naar in ieder geval 8 scenarios. Spelen jullie mee om te kijken of het inzetbaar is in onze onderwijseenheden?

Om alvast een idee te krijgen, hieronder een filmpje van mijn pogingen in Scenario 1

Graag jullie reacties!

Groet Marcel

Geplaatst op 30 januari 2014, in 21st century skills, Gaming en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. 3 reacties.

  1. Judith van Hooijdonk

    Dus al wel publiek. Meer info, voor inzet in je onderwijs, neem dus contact op met Wim Westera 🙂

  2. priscillamachils

    Ik heb scenario 6 getest! I like! Grappig om als les-break in te lassen. Wat misschien een drempel is bij onze studenten is de vertaling van de begrippen van NLs naar Engs in de Chermug.

  3. Judith van Hooijdonk

    Nog even geduld dus

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: