Leren in 2026?


Ha Judith,

Wat een akelig verhaal over het negatieve ‘rollenspel’ dat onze Zuyd collega heeft mogen ervaren, waarbij zijn rol gespeeld werd door iemand anders. Vormen vanuit gaming die niet erg prettig zijn. Ik hoop dat de ontvangers door het ‘spel’ hebben kunnen heenprikken en gezien hebben dat het niet echt van onze collega is afgekomen.

Ik werd blijer van je infographic in je post waarin het verschil wordt uigelegd tussen game, game-based en gamification.

En zo loop ik nog een twintigtal reacties achter. Grijns, ik ben de afgelopen maanden vergeten te spelen en dat merk je op dit blog meteen. Alleen superpowers trekken je dan weer terug op ‘vaste grond’. Jane heeft afgelopen woensdag op SXSW Edu gesproken. Een uur lang, waarbij het eerste half uur voor mij bekend was, maar natuurlijk nog steeds inspirerend. Het tweede deel was echter geniaal.

In weken/maanden waar ik bezig ben met innovatieve projecten, samenwerkingsverbanden, onderzoeksonderwerpen (Zuyd Professional, BISS, Onderwijsinnovatie, Voor elkaar) dacht ik dat ik een goede blik in de toekomst had. Dat ik innovatief bezig was. Waarschijnlijk ben ik dat ook. Zeker als we short term denken. Maar The Ledger en de edublocks zoals ze in het filmpje gepresenteerd worden en zoals ze door Jane toegelicht werden in haar presentatie dat zet een aantal zaken op zijn plaats.

Zouden we ondanks of dankzij de commercie, ondanks of dankzij de politiek, ondanks of dankzij het kapitalisme de samenwerking voor elkaar krijgen tussen de verschillende partijen om edublocks of een vergelijkbaar systeem neer te zetten? Is zoiets als European credits niet al een begin? Dit zou toch moeten kunnen werken? Lego en IKEA mensen van deze wereld, we kunnen onderwijs toch herbouwen? Zou Zuyd Professional geen mooie pilot kunnen zijn? Of eigenlijk alle Zuyd Professional achtige ontwikkelingen in de verschillende hogescholen.

Hoe vraag ik me af…. Jane laat het op SXSW Edu zo makkelijk klinken.

Hmmmmm

Groet Marcel

Geplaatst op 12 maart 2016, in Miscellaneous. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: