Pencil vs Pixel. De nieuwe open leeromgeving – ruimte?


En, Marcel, was het artikel Sustaining user engagement with behavior-change tools de moeite van het lezen waard? Zoals ik het nu begreep gaat mijn Up3 mijn gedrag nog niet zo veranderen, hiervoor moet ik later het duel met Ankie dan maar aangaan 😉

Ik ben ook wel benieuwd naar dat 2e artikel waar je het over had, over intractief samenwerken mbv devices voor onze open leeromgevingsruimtes (de klaslokalen van de toekomst). De laatste dagen las en zag ik daar mooie voorbeelden van, die misschien ook eens de moeite waard zijn om uit te proberen bij Zuyd (leuk innovatieproject tussen ICT en PABO ;)). Ik ben een paar maanden geleden naar het iXperium in Nijmegen geweest, jij was een paar jaar geleden bij het oudere broertje (of zusje) iXperium in Arnhem. Vele devices hebben ze daar om samen met basisscholen te experimenteren. Het Pencil vs Pixel – project waarover ik gisteren las gaat weer een stapje verder. Op Strijp-S, de oude Philipsterrein in Eindhoven heeft ontwerpstudio KNOL op uitnodiging van School Around (een 2jarig onderwijsvernieuwingsprogramma van SintLucas (v)mbo en MU Play and Learn) een 4D-klaslokaal gecreëerd. Pencil vs Pixel is het eerste project van School Around. Van hun website:

In mei en juni 2015 hebben twee klassen studenten van het SintLucas in verschillende settings hier onderwijs gevolgd, variërend van 100% analoog tot 100% virtueel. Elke fase representeerde een potentieel toekomstscenario voor het onderwijs. Behalve een designonderzoek naar de schoolklas van de toekomst, is Pencil vs Pixel een sociaal-psychologisch onderzoek.

 

Ook de andere School Around projecten zijn zeer de moeite waard om te volgen, zeker voor MLI-studenten. Als ik geweten had dat dit project bezig was op zo’n korte afstand van mijn opleiding, dan had ik meer hiervan in mijn toekomstscenario Verblijven kunnen verwerken. Ik zou zeker de huidige MLI-studenten adviseren om ter voorbereiding van LA4 dit programma eens te bekijken.

Het maakt me wel nieuwsgierig om daar eens een kijkje te gaan nemen. Leuk voor een 2beJAMmed inspiratiedagje, vind je ook niet?
Trouwens, iets anders, maar ook interessant voor open flexibele leeromgevingen om samenwerking te bevorderen is dit meubilair: the rolling desks. Snap niet dat niet in elk klaslokaal staat. Altijd dat geschuif met tafels en stoelen. Briljante oplossing.

Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 6 augustus 2015, in Innovatie, MLI en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: