ACM Technews weekoverzicht 3-5-7 augustus


Ha Judith, ha Roland,

De ACM is de Association for Computing Machinery, zowel vanuit een onderwijs als onderzoeksperspectief wordt er naar de ICT wereld gekeken. Met in 2011 meer dan 100.000 leden is dit een van de grootste organisaties in de Computer Science wereld. Zeg maar het ICT broertje van de Educause. Iedere week zijn er drie nieuwsberichten, ik zal proberen om wekelijks even een update te geven van nieuwsberichten die passen “in ons straatje”.

Voordat ik begin met mijn overzicht wil ik je heel even kort Roland voorstellen. Hij werkt bij een van onze bevriende bedrijven BlueTea te Ittervoort. Daar maken ze kennis en trainingssystemen en werken ze ook met technolgie innovaties zoals Oculus, Myo en Leap (waar we het hier ook al vaker over gehad hebben.) Ik had toevallig deze week met Roland een discussie over het voortzetten van de Adelante opdracht: Virtual Reality Revalidation Room. We bespraken en waren het eens over dat de technologie die de Oculus nu in zich heft, goed is, ook omdat hij goedkoop is, maar echt iets voor gamers is en we zien beiden bij de demonstraties die we doen dat “gamers” geen probleem hebben met de beeldkwaliteit, maar dat niet gamers vaak of hoofdpijn krijgen of zich misselijk voelen. Nu Judith en Roland, op Stanford zijn er veelbelovende ontwikkelingen: Ze werken daar aan een VR-bril die meer realistischer input levert dan de huidige brillen op de markt. Het artikel en filmpje lijkt een teaser voor een demonstratie die er begin augustus aan zit te komen.

Stanford researchers unveil virtual reality headset that reduces eye fatigue, nausea

Een van de andere berichten op de ACM gaan over het bruine ofwel goede vet dat mensen hebben, je weet wel Judith we hebben daar over gehoord bij de TEDxDelft waar we op bezoek waren. Door de kamertemperatuur lager te zetten activeer je dit soort vet waardoor je gaat afvallen (kort door de bocht). Er is software ontwikkeld bij de University of South Florida die dit vet herkend waardoor je er in de strijd tegen overgewicht iets mee kunt.

En dan tenslotte voor deze week, met wederom een boel interessante andere artikelen maar of te technisch of gewoon qua titel niet opvallend genoeg voor mijn ogen, een artikel over controversies op twitter. In Finland proberen ze dat inzichtelijk te maken: This Is What Controversies Look Like in the Twittersphere | MIT Technology Review. Ik ben benieuwd wat je daarvan vind.

Groet Marcel

 

 

Geplaatst op 7 augustus 2015, in Technology. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: