Sustaining user engagement with behavior-change tools


Ha Judith,

Ik vertel je de laatste tijd meer en meer over de ACM. Ja de Educause (noem het vereniging van ICT in het onderwijs innovatoren) heeft nog steeds ergens een plekje hoor, maar als PhD apprentice binnen een ICT faculteit is de ACM (de vereniging van ICT onderwijzers en onderzoekers) toch echt een must.

Naast de updates van interessante artikelen op maandag, woensdag en vrijdag krijg ik ook een tweetal ‘glossy’ magazines. In die van vandaag staan twee bijzonder interessante artikelen. Allereerst met betrekking tot mijn promotieonderzoek maar ook met betrekking tot jouw en mijn fascinatie van wearables die meten en die eigenlijk bedoeld zijn om het gedrag te veranderen. En vooral de vraag waarom ze werken en ze niet werken.

Sustaining user engagement with behavior-change tools. geschreven door: Evangelos Karapanos

Belangrijkste inzichten in het artikel:

  • Ondanks dat er meer activity trackers verkocht en gebruikt worden falen ze momenteel nog in het betrekken van de gebruiker bij hun gedragsveranderingsproces en dus bij het veranderen van hun gedrag.
  • De meeste producten zijn afhankelijk van self-monitoring. Zodra dat stopt, vallen mensen terug op hun oude gedrag.
  • Er zijn drie strategieen voor de toekomst: het creeren van controleer-jezelf gebruiken, de inzet van familie en vrienden (!) zogenaamd social translucence, en behalve informeren over je gedrag doen de huidige trackers weinig om ‘ander gedrag’ te stimuleren.
  • Vooral in dat tweede punt zit de basis van mijn onderzoek en het idee om het vanuit de groep te bekijken en niet vanuit het individu.

Een mooi artikel voor me om morgen in de zon te lezen!

Life changing moment dit? Of…? We zullen zien.

Het tweede artikel, wellicht daarover later meer gaat over hoe je devices (tables, smartphones, etc.) in een real life setting kunt connecten om samen mee te werken en interactief met een groep mee te zijn. Zeker dus materiaal voor in onze klaslokalen van de toekomst. Of ik bedoel eigenlijk open leeromgevingruimtes šŸ˜‰ Maar daarover een andere keer meer (als ik het gelezen heb).

Groet Marcel

Geplaatst op 5 augustus 2015, in 2 B PhD JAMS, SuperBetter en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: