Carpe Diem #CDMOOC


carpediem

Dit weekend heb ik me (weer eens 😉 ) ingeschreven voor een MOOC, Marcel. Via Wilfred Rubens werd ik geattendeerd op de MOOC Carpe Diem Learning Design. Een MOOC die wordt verzorgd door professor Gilly Salmon van de Swinburne University of Technology, en haar collega’s. De MOOC gaat over een methode waarmee je op een snelle manier een effectief leerontwerp kunt maken. Dit past helemaal binnen het blok waarmee ik nu bezig ben met mijn MLI-studie Uitdagend Ontwerpen. Tijdens het schrijven van mijn paper over Social Learning was Gilly Salmon al tegengekomen met haar 5 Stages model. Uiteindelijk heb ik dat niet meer verwerkt in mijn paper, wellicht dat ik het nu kan inzetten.

Daarnaast wordt de MOOC aangeboden binnen Blackboard Coursesites, de omgeving dat wij ook gebruiken voor ons MOOCZI-project. Dat deze omgevingen beperkingen heeft daarvan zijn wij maar ook de ontwikkelaars van deze MOOC zich bewust. Ik ben dus vanuit mijn rol als projectleider ook benieuwd naar hoe zij deze gebruiken.

De MOOC start 10 maart en duurt 6 weken met een studielast van  3 tot 4 uur. Ik hoop die tijd ervoor vrij te maken. Ik vermoed er veel te kunnen leren. De ervaringen rondom Blackboard Coursites zal ik delen op het MOOCZI-blog en de inhoud over learning design zal ik delen via mijn JOULE4JOU blog van mijn studie.

Heb je de film Dead Poets Society al eens gezien met Robin Williams als de geweldige docent die zijn leerlingen uitdaagde vrijdenkers te worden. Een docent die het verschil maakte. Centraal thema in deze film is ook Carpe Diem. 

Onze studenten uitdagen tot kritische denkers, dat zou ook mijn uitgangspunt zijn bij het ontwerpen van onderwijs. Een uitdaging?

Seize the day ofwel pluk de dag!
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 24 februari 2014, in Didactiek, eLearning, MLI, MOOC (ZI) JAMS. Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: