Virtual Reality Rehabilition Room #VRRRoom @L1


Ha Judith,

Het was een mooie dag afgelopen woensdag. Allereerst omdat ik supertrots heb staan te kijken naar de demo van ‘mijn’ jongens. De eerste stappen in onze proof of concept van de Virtual Reality Rehabilitation Room zijn gemaakt. Een projectteam heeft 2×10 weken in ons leerwerkbedrijf, het CIS, aan gewerkt. Als echte ICTers hebben ze samengewerkt met experts van revalidatiecentrum Adelante, fysiotherapiestudenten en ergotherapiestudenten.

En ik ben erg tevreden! Ze hebben goed werk geleverd met de Oculus Rift, virtual reality gaming bril. Ze hebben laten zien dat gaming technologie goed te gebruiken is in de dagelijkse praktijk, in dit geval zorg. Maar eigenlijk kan Sam, de projectleider, dat het beste zelf vertellen

L1NWS

L1-2

ff doorscrollen naar 8:28

Mooi dat L1 er zo’n duidelijk verhaal van gemaakt heeft, tijdens de demonstratie.

Ik begrijp uit je slideshow dat je ook aanwezig was, bedankt je hebt een leuk overzicht gemaakt.

Deze slideshow vereist JavaScript.

En dan mocht ik zelf ook nog samen met Albere van Adelante optreden bij L1Laat. Dat is dan toch wel spannend om in een live show te praten over een idee dat in de startfase van innovatie zit. Maar het is een leuk gesprek geworden. En al had ik graag meer collega’s benoemd ik denk dat het beeld duidelijker is geworden wat we hebben.

Item bij L1LT

L1

Item start bij 16:17

Studenten van de Zuyd Hogeschool hebben een virtuele ruimte ontwikkeld om te revalideren. Met behulp van een speciale bril krijgt de patiënt een 3D weergave van de eigen huiskamer te zien. Waarom dat beter is dan gewoon revalideren, vertellen Marcel Schmitz van de Zuyd Hogeschool en Albert Köke van revalidatiekliniek Adelante in Hoensbroek. Presentatie: Fabienne Nijsten

En het vervolg. Dat is voor Humprey Ferdinandus. Hij is de linking pin vanuit de faculteit ICT naar het project meetpunt waarin Biometrie, Verpleegkunde, Fysiotherapie, Ergotherapie, Techniek en ICT samenwerken. Hij gaat samen met Albere ‘roadmaps’ opstellen voor de toekomst ontwikkelingen van de VRRROOM. En natuurlijk zal ik blijven ‘kickstarten’ om te blijven ‘vonken’. Ik hoop dat Rianne met haar Master Human Technologie Interaction samen met studenten een grote rol blijft spelen in het project. Deze groep heeft het in ieder geval prima gedaan. Klasse!

Trots!

L1

 

Groet Marcel

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 24 februari 2014, in Technology, Zorg en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: