Laat ons dat crowdfunden eens ervaren


Ha Judith,

Er over praten is een ding. Maar het ‘ervaren’ is toch iets anders. Ik wilde een blog schrijven over crowdfunding tools. Ik had al een aantal lijstjes bekeken van verschillende tools die je kon gebruiken en heb zelfs hier een daar (geprobeerd) een project mee te funden. Maar eigenlijk moet je het geheel beleven om ook te zien hoe de tools werken. Je weet ideeen zat maar te weinig tijd (lees geld) om alles uitgewerkt te krijgen. So why not try it?!

De komende tijd ga ik drie ideeen posten op drie verschillende crowdfunding sites. Nee, het is geen wetenschappelijk onderzoek, aangezien het verschillende ideeen zijn op verschillende sites en dat daarmee het exacte vergelijk tussen de verschillende tools lasting is. Maar het zal me zeker inzicht geven in hoe de sites werken en wellicht ook of de systematiek werkt. De sites die ik uitgekozen heb zijn:

kickstarter

gofundme

rockethub

De keuze’s zijn arbitrair en ik ben in eerste instantie terecht gekomen op deze sites door een van de vele overzicht sites met betrekking tot sites/apps/tools. Maar deze drie geven op mijn eerste blik het beste de ruimte om de ideeen op neer te zetten. Maar goed we zullen zien, want het gaat juist om het ‘ervaren’ van het crowdfunding.

En de ideeen die ik denk te plaatsen hebben nog geen echte project titels, maar wellicht zeggen de werktitels jou wel al iets: Challenge2Learn, Inspiration the online deck/inspiration building game en the 2Connect2U (De combinatie tussen het Theme Park style krijgen van commentaar op hetgeen je voor je doelgroep doet en het activeren van je community Plusoneme of Zweinstein stijl). Maar over de ideeen natuurlijk later meer als ik ze online zet…

Laat ons dat crowdfunden eens ervaren!

Groet Marcel (2)

Geplaatst op 25 augustus 2013, in #1 Tackle necessary obstacles, #3 Do more satisfying work, #4 Find better hope of succes, #5 Strengthen your social connectivity, #9 Have more fun with strangers, Het Nieuwe Werken, Inspiring, Technology. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: