The Connected Age – Educause Sprint Conference


Ha Judith,

De komende drie dagen ‘zit ik op’ de Educause. Nee wees gerust, ik ben niet allleen naar Amerika (stiekem) zonder jou mee te nemen. Onze Educause Conferentie is pas in oktober. De komende drie dagen is een Educause SPRINT sessie over MOOC’s. Je snapt dat ik me daarvoor heb opgegeven aangezien je al een keer geblogged hebt met de titel: “Ik wil ook een MOOC”. Het is mijn eerste SPRINT conferentie, waarbij materiaal wordt aangeleverd, waarbij discussiefora zijn opgezet en waarbij een heel do-it-yourself-program is uitgewerkt. Tevens zijn er vandaag, woensdag en donderdag online videoconferences (hier pas vanavond) die ik ga proberen te volgen.

Het inleidende filmpje was (typisch Amerikaans) ‘inspirerend’ en voorspellend: The MOOCs wil get us into the Connected Age! En dan is ‘the Connected Age’ de overtreffende trap ten opzichte van de Information Age.

In een ‘connected’ universum gaat het natuurlijk om meer dan informatie. Het gaat ook om (learning) analytics. Het gaat zelfs om ‘dashboards’ om dat inzichtelijk te maken. Bijzonder vind ik om te zien dat als we kijken naar ‘the next step of innovation’ dit op zowel gezondheidszorg (cure/care) als op onderwijsniveau hetzelfde is. In jouw blog: “Brave new man hoe slim” heb je het over de connectiviteit tussen allerlei instrumenten, tools, gadgets en het menselijk lichaam en de analyses die je daarmee kunt maken en de dashboards die je daarvoor kunt ontwikkelen. Het niveau verschilt, maar de connectiviteit tussen verschillende inputnodes is hetzelfde, of je het nu hebt over het menselijk lichaam met allerlei onderdelen en allerei nodes die je connect, of dat je het hebt over het ‘lichaam’ de aarde, waarop de nodes geconnect zijn. Het verbinden, het analyseren en het zichtbaar maken dat blijven de zaken waarvoor de wereld nu klaar is om aan te pakken. Reden zat om een Educause ‘Sprintje’ te trekken in voorbereiding op onze reis in oktober.

Ik ga proberen om verslag te doen van de Webinars. En zal op die momenten ook andere interessante resources meenemen die ik tegen ben gekomen. En dat allemaal, omdat we bij Zuyd ook (eindelijk?!) gaan proberen om een MOOC op te zetten.

Groet Marcel (1)

Geplaatst op 30 juli 2013, in #11 Contribute to a sustainable engagement economy, #14 Develop massively multiplayer foresight, #5 Strengthen your social connectivity, #9 Have more fun with strangers, Inspiring, Technology en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: