Brave New Man. Hoe slim!?


Ha Marcel,

Vandaag in NRC weekend een mooi artikel over wearable technology: Maak je lichaam slim (Marc Hijnk) met een fraaie illustratie Fokke Gerritsma. Helaas kan ik dit artikel niet via ons blog delen op straffe van een forse boete (zo’n kleine 5000 euro). Daarom een link naar het krantenartikel in LexisNexis (inloggen met je Zuydaccount).
In plaats hiervan een tweet met een afbeelding (ik neem aan dat dit auteursrechtelijk wel mag *grrr*)

In het artikel heeft Marc Hijnk het natuurlijk over de zaken waar jij en ik ook al vaker over geblogd hebben: wearable technology zoals de iWatch, de Pebble en Google Glass, maar ook over Quantified Self, de fitness- en gezondheidsfreaks die zoveel mogelijk data over hun eigen lichaam verzamelen. Niet zoveel nieuws hoor in het artikel maar ik vond de illustratie van Fokke Gerritsma wel stoer: de verwijzing naar het origineel van Leonardo da Vinci omhangen met de diverse gadgets.

De mens is niet langer middelpunt van het heelal maar het mikpunt van zijn eigen netwerk van slimme sensoren.
Uit: Maak je lichaam slim / Marc Hijnk (NRC Weekend, 27 juli 2013, p. 6-7)

Trouwens, Jeroen Cornelissen plaatste in zijn tweet een link naar zijn blog Zorg Thuis & Technologie, een interessant blog voor jou! Het gaat o.a. over e-Health, m-Health en allerlei (zelf)meetbare apps, zie dit overzicht.

Groet,
Judith

PSsst. En het artikel ligt nu als pdf in je mailbox 😉

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 27 juli 2013, in Apps, Gadgets, Miscellaneous, Technology, Zorg en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: