Heb jij een iPad aanbevelingen boekje?


Ha Marcel,

Gisteravond ontving ik deze vraag “Heb jij een iPad aanbevelingen boekje?”  in mijn mailbox. *grijns*
Vandaag ben ik met collega Harry On Tour, zoals wij I-adviseurs dat wekelijks doen, en houden we deze keer op verzoek een iPad-spreekuur.
Veel collega’s hebben inmiddels een tablet, al dan niet via de werkgever geregeld, sommige een Android en sommige een iPad. Deze groep heeft een iPad en wil graag wat advies en tips over onderwijsapps. Dat doen we graag, maar om die nou in de vorm van een boekje te leveren. Haha, dat doen we niet, zeker niet als ze een iPad hebben 🙂

Ik zal ze eerst leren hoe ze ons blog en Dingen@Zuyd als een webapp toe kunnen voegen aan hun beginscherm. Altijd handig!

  • Open je brower, Safari
  • Zoek 2bejammed.org of dingen.zuyd.nl
  • Tik op het icoontje met het pijltje boven- of onderin het scherm. icoontje met pijl
  • Tik nu op Zet in beginscherm.

webapp1

webapp2

  • Verander evt de naam
  • Tik op Voeg toe

Dat is een mooi begin!
Op de website van Apple ‘Leren met iPad‘ staan ook duizenden apps, maar ja ga daar maar eens tussen zoeken 😦 dan zijn tips van andere app-gebruikers altijd handig.

Zie mijn blog Top 5 iPad apps JAMs -3- waarin vele genoemd worden en ik mijn top 5 geselecteerd heb. Ik zal mijn top 5 (een beetje aangepast hier herhalen)

5. Prezi [gratis]

prezi

Prezi is een mooie populaire presentatietool. Met de app kan je ook Prezi’s maken, maar de functionaliteiten zijn zeer beperkt t.o.v. de webvariant. Ik gebruik deze app voornamelijk om Prezi’s te downloaden en te bekijken.

Download

 

 

 

4. TED [gratis] blijft een blijfertje :)

We zijn allebei groot liefhebbers van de TED-filmpjes. Het prachtige aan deze app vind ik dat ik de filmpjes kan downloaden en ook onderweg in trein of auto kan bekijken!

Download

3. Mobile RSS [gratis] mijn inspiratiebron!

Mijn RSS-feeds van vele blogs zijn mijn kennisbronnen. Ik lees deze het liefst via deze Mobile RSS app omdat ik ze dan per blog kan scannen. Ik kan delen, mailen en kan favorieten toevoegen. Dat kan ik ook met Flipboard ofFeedly, dit is qua vormgeving veel mooier. Door diverse accounts te koppelen (Twitter, Facebook, Google Reader) creeer je met Flipboard je eigen magazine. Toch gebruik liever Mobile RSS. 

Download

2. Evernote [gratis]

Een geweldig programma. Ik werk hiermee op mijn iPad, iPhone en laptop/pc. Alle gedachtenspinsels (voor een blogpost), of to-do-lijstjes zet ik hier in. Ook heb ik in mijn brower de Chrome extension ‘Clip to Evernote’ toegevoegd zodat ik elke pagina, afbeelding met 1 klik in Evernote kan zetten.Het is mijn digitaal notitieblokje. Heb ik de note verwerkt dan gooi ik m weg. Ik moet er alleen voor zorgen dat ik ze regelmatig synchroniseer, zodat alle notities op al mijn devices identiek zijn.
Sinds ik ook heb ontdekt dat ik kan mailen naar Evernote gebruik ik deze app nog vaker. 

Download

1. Goodreader [€3,99]

Hiermee kan ik PDF-teksten markeren door te onderstrepen/highligten, notities maken . Het is mogelijk pagina’s, hele originele of geannoteerde documenten doorsturen via e-mail of openen in een ander programma.
Ik haal de bestanden meestal uit mijn Dropbox (die natuurlijk ook als app op mijn iPad staat, maar verbinding leggen met Google Docs, Blackboard etc. is ook mogelijk. Een erg handige app om papierloos te werken. Ik moet er wel aan denken om de Word-documenten om te zetten in PDF ;) , tenminste als ik documenten wil annoteren, want elk bestandsformat kan ik wel lezen. 

Download

Zie ook onze andere blogposts over apps:

En een tip: het BoekTweePuntNul is alleen vandaag 24 januari gratis te downloaden in de appstore. Doen!!
Nou vooruit dan. Ik heb de AppBible, een boek! uit één van de verhuisdozen gevist, die zal ik dan nog meenemen 🙂

En nu On Tour!
groetjes,
Judith

Als iemand nog meer aanbevelingen heeft? Deel ze met ons!

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 24 januari 2013, in Apps en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: