Top 5 inspiring appJAMs


Hi Marcel,

Er moest nog een top 5 van apps komen. Afgelopen woensdag heb ik voor de zoon van collega Jos enkele tips voor iPad-app uitgebreid op de mail heb gezet, daar kon ik wel  putten voor deze top 5. In dit overzicht alleen de ‘werk’-apps, dus geen ZiggoTV en IMDb en UitzendingGemist. Hoewel reuze handige apps!

Ik gebruik de iPad veel om mijn contacten op de diverse sociale netwerken te onderhouden. Dus Twitter, Facebook, Yammer zijn veel gebruikte apps op mijn iPad. Ook diverse mailaccounts zijn gekoppeld. Als ik dit in de top 5 zou zetten, heb ik weinig anders toe te voegen. Dus heb ik het volgend lijstje:

5. Mobile RSS [gratis]


Mijn RSS-feeds van vele blogs zijn mijn kennisbronnen. Ik lees deze het liefst via deze Mobile RSS app omdat ik ze dan per blog kan scannen. Ik kan delen, mailen en kan favorieten toevoegen. Dat kan ik ook met Flipboard, dit is qua vormgeving veel mooier. Door diverse accounts te koppelen (Twitter, Facebook, Google Reader) creeer je met Flipboard je eigen magazine. Toch gebruik liever Mobile RSS. 

Download

 

4. Evernote [gratis]

Een geweldig programma. Ik werk hiermee op mijn iPad, iPhone en laptop/pc. Alle gedachtenspinsels (voor een blogpost), of to-do-lijstjes zet ik hier in. Ook heb ik in mijn brower de Chrome extension ‘Clip to Evernote’ toegevoegd zodat ik elke pagina, afbeelding met 1 klik in Evernote kan zetten.Het is mijn digitaal notitieblokje. Heb ik de note verwerkt dan gooi ik m weg.
Moet er alleen voor zorgen dat ik ze regelmatig synchroniseer, zodat alle notities op al mijn devices identiek zijn. 

Download

3. Goodreader [€3,99]

Hiermee kan ik PDF-teksten markeren door te onderstrepen/highligten, notities maken . Het is mogelijk pagina’s, hele originele of geannoteerde documenten doorsturen via e-mail of openen in een ander programma.
 Ik haal de bestanden meestal uit mijn Dropbox, maar verbinding leggen met Google Docs, Blackboard etc. is ook mogelijk. Een erg handige app om papierloos te werken. Ik moet er wel aan denken om de Word-documenten om te zetten in PDF ;), tenminste als ik documenten wil annoteren, want elk bestandsformat kan ik wel lezen. 

Download

2. Qwiki : the information experience [gratis]

Dit is een soort gesproken multimedia encyclopedie, gebaseerd op informatie uit Wikipedia en Flickr. Echte een leuke iPad-app. De informatie wordt gepresenteerd in een samenhangend verhaal in een combinatie van beeld, geluid en (gesproken) tekst (grappig om Nederlandse tekst in het Engels te horen). Je kunt het ook eens online uitproberen, bv Zuyd University 🙂
Informatie gaat op deze manier wel leven!

Download

1. TED [gratis]

We zijn allebei groot liefhebbers van de TED-filmpjes. Het prachtige aan deze app vind ik dat ik de filmpjes kan downloaden en ook onderweg in trein of auto kan bekijken!

Download

 

Ik heb het gevoel een beetje in herhalingen te vallen. Ik heb hierover al eens vaker geblogd, hier en hier. Natuurlijk zijn er nog prachtige apps die ik zo nu en dan eens bekijk, zoals de mooie iPad-boeken Our Choice en The Fantastic Flying Books of Mr.Morris Lessmore

 

Natuurlijk heb ik ook weer een bonus app 😉

Dat is de Swipe-versie van ons blog op de iPad. Ik vind m erg stoer, alleen jammer dat niet alle filmpjes goed gepresenteerd worden in deze iPad-variant van WordPress

Je snapt dat ik nou erg benieuwd ben naar welke apps jij nu gaat toevoegen cq verwijderen 😉
Fijne zondag.
Judith 

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 2 oktober 2011, in Apps, Top 5 JAMs en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: