Social Media & Geluk


Dag Marcel,

Gisteravond mocht ik in Kasteel Limbricht voor Synchronicity043, een groep jonge ondernemers met daarbij verschillende alumni van Zuyd een presentatie geven.

Ik had al ja gezegd voor ik goed wist voor welke doelgroep het was en waarover ik nu iets zou moeten zeggen. Ja, social media … 🙂 Toen ik de mail doorgestuurd kreeg, bleek het over geluk te moeten gaan. Ja, ik ben natuurlijk geen geluksprofessor (dat is onze oud-collega al ;)) maar ik zeg altijd wel dat social media vaak een glimlach om mijn lippen tovert. Dus ja, met die combinatie kon ik wel wat.
Ik had onze duo-presentatie voor de Kenniskring International Business & Communication “Wat levert Social Media ons op” kunnen gebruiken, maar ik wilde toch het een en ander aanpassen voor deze doelgroep. Dus toch weel wat uurtjes zitten fröbelen en een nieuwe Prezi gemaakt, maar met veel elementen van voorgaande presentaties. Ach ja, je kent me hè? 🙂
Ik heb trouwens geleerd dat ik in de Library (tuurlijk!) afbeeldingen en hele frames uit oude Prezi’s kan toevoegen en die weer in een nieuwe Prezi kan gebruiken. Is waarschijnlijk al een bekende toepassing, maar ik had het nog nooit gebruikt. Handig hoor!

prezi

De groep zou eerst uit zo’n 12 personen bestaan, dat bleken er uiteindelijk 7 te zijn. De aanwezige jonge mannen vonden dat vervelend voor me, maar ik ben het gewend. Ook docenten zeggen vaker af omdat ze het druk hebben, dat is voor deze jonge ondernemers blijkbaar niet anders. Volgens mij is het een kwestie van prioriteit, ook daarover heb ik al eens eerder geblog: “Ik heb het zo druk” ;).

Toen ik binnenkwam waren ze de voor ons bekende TEDTalk van Shawn Achor: The happy secret of better work aan het bekijken. Achor stelt voor om elke dag 3 positieve ervaringen te delen. Want als je positieve ervaringen deelt, dan herbeleef je die positieve ervaring en daar word je gelukkiger van. Dat was het bruggetje naar mijn presentatie:

Directe link 

Door de kleine club kwam de discussie goed op gang. Ik ben geen Social Media Marketing Goeroe, ik heb ze niet verteld met welke tools ze wat kunnen monitoren en hoe. Ik heb geprobeerd ze te inspireren en ze te laten nadenken over de mogelijkheden die Social Media kan opleveren voor de relatie met je klanten, voor het netwerken, dat deze andere manier van communiceren niet meer verdwijnt uit onze veranderende samenleving en dat relaties veranderen van klantvriendelijkheid naar klantvriendschappelijkheid.

foto

 

Mannen (zijn er trouwens geen jonge vrouwelijke ondernemers?)
Bedankt voor de bloemen en de doos bonbons (alweer ;))
Het was een leuke avond.

Groet,
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 25 januari 2013, in Social Media en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: