Evernotemail


Hallo Marcel,

Voor mij is Evernote dé toepassingen die ik veelvuldig gebruik om ideeën voor een blogpost te noteren. Ik blogde al eerder:

Een geweldig programma. Ik werk hiermee op mijn iPad, iPhone en laptop/pc. Alle gedachtenspinsels (voor een blogpost), of to-do-lijstjes zet ik hier in. Ook heb ik in mijn brower de Chrome extension ‘Clip to Evernote’ toegevoegd zodat ik elke pagina, afbeelding met 1 klik in Evernote kan zetten.Het is mijn digitaal notitieblokje. Heb ik de note verwerkt dan gooi ik m weg. Moet er alleen voor zorgen dat ik ze regelmatig synchroniseer, zodat alle notities op al mijn devices identiek zijn. 

Via Lifehacking las ik over een functionaliteit die ik nog niet kende: Evernote en mail.
Elk Evernote- account heeft een eigen e-mailadres. Je vindt het onder Account Info/Instellingen of Sync tabblad, afhankelijk van je device. Lees hier meer. Ik heb mijn Evernote e-mailadres inmiddels toegevoegd aan mijn adresboek.

Vaak word ik via tweets geattendeerd op interessante blogposts, maar heb niet altijd tijd om die direct te verwerken. Ik kan ‘read later’ of de leeslijst op iPhone of iPad gebruiken, maar die vergeet ik vervolgens te lezen. 🙂 Ik kan ze als favoriete tweet markeren, maar ook dat wordt te veel. Omdat Evernote mijn basis voor bloggen is, vind ik het reuze handig dat ik links via iPone/iPad nu kan mailen naar Evernote (op de laptop blijf ik natuurlijk de webclipper gebruiken).

Ik gebruik nog steeds maar een beperkt deel van de uitgebreide functionaliteiten van Evernote. Deze tips van Lifehacking zijn nog eens de moeite waard om te bekijken.
Evernote heeft een tijdje geleden Skitch gekocht, een geweldige app volgens Erwin Blom waarmee screenshots kunt voorzien van grafische elementen. Ik heb het onlangs gedownload, maar nog niet gebruikt. Ken jij het? Het is inmiddels ook voor Android beschikbaar. 🙂

Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 4 januari 2012, in Apps, Het Nieuwe Werken en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: