De ervaringen van een DLWO-coach


Het valt niet mee om iedere dag te bloggen. Marcel zit nu in een blogdipje 😉 Het voordeel van samen bloggen is dat de ander dan wel weer wat te delen heeft.  Maar het is natuurlijk helemaal super als je geholpen wordt. We hebben weer een gastblogger! Dit keer een IM-student van Zuyd Hogeschool, Maikel Andelbeek. Maikel loopt momenteel stage in China, zie zijn blog Overloaded Information.

Maikel heeft vorig school jaar gewerkt als DLWO-coach, ofwel werkstudent. We zouden veel meer studenten als assistent kunnen inzetten voor allerlei Zuydactiviteiten, wel betaald natuurlijk. Zo wordt DoIT@Zuyd succesvol door studenten beheerd. Ook helpen studenten met de Blackboardondersteuning en maken items voor Dr.Blackboard. Ook het projectbureau van CM werkt samen met studenten. Super toch, wat een kennis en enthousiasme krijg je daar voor terug en iedereen een ervaring rijker. Het woord is aan:

OUR 2bejammed GUEST: Maikel Andelbeek

Hey Judith en Marcel,

Ik zou jullie nog wat vertellen over de tijd die ik besteed heb als DLWO-coach bij de Academie Verloskunde in Maastricht (AVM). Ik heb daar veel geleerd en heb mogen meehelpen aan een aantal mooie projecten. Het was leuk om 1 dag per week te besteden aan het verbeteren van verschillende aspecten bij de AVM. Veel van de banen/projecten die je doet gedurende je studenten-tijd zijn precies dat: projecten/banen voor een student.

Bij de AVM werd ik echter als een volwaardig lid van het team beschouwd en werd ik dus niet anders behandeld. Dit zorgt ervoor dat je echt geïntegreerd bent in het bedrjf en geeft een beter beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat ten opzichte van reguliere bjbaantjes. Het eist commitment, doorzettingsvermogen en inzet, maar daar krijg je ervaring en respect voor terug. Een eerlijke deal!
Ik heb meegeholpen bij verschillende projecten, waaronder de nieuwe website en de migratie naar Blackboard 9.1. Vooral de migratie van Blackboard was een moeilijk project, gezien de grote afhankelijkheid van andere partijen (vanuit de AVM gezien) en de hoeveelheid informatie die ermee gemoeid was. Vanuit het vak pakketimplementatie had ik wel theorie behandeld met betrekking tot dit soort projecten, maar niks van deze schaal of intensiteit. Het merendeel van de migratie lag dan wel vast, maar de verantwoordelijkheid die je krijgt om een bepaald deel op je te nemen voelt goed, maar dat vertrouwen voelt beter en maakt dat je je werk graag doet.

Het kon soms noodzakelijk zijn dat je een keertje extra beschikbaar moest zijn i.v.m. trainingen en vergaderingen. Toen de nieuwe website in ontwikkeling was, hadden enkele medewerkers een training nodig in het CMS, maar waren niet aanwezig op de dagen dat ik standaard werkte. Geen probleem, deze trainingen heb ik toen op een andere dag  gepland en ben daarvoor speciaal gaan werken. Soms heb ik ook door onverwachte problemen tussendoor moeten ondersteunen, zelfs als ik thuis op de bank zat. Ik heb dit echter nooit als probleem ervaren, maar als compliment dat ik dat mocht oplossen.

Terugkijkend op het geheel aan ervaringen en belevenissen ben ik ontzettend blij dat ik bij de AVM de kansen heb gekregen die ik had; het heeft mij geholpen om mezelf verder te ontwikkelen, zowel binnen als buiten het beroepsveld. Ik zou het iedereen dan ook aanraden om een dergelijke kans te grijpen, ook als het misschien niet in je op zou komen om zoiets te doen!
Tot slot; ik weet hoe leuk jullie interessante videos vinden, dus hier mijn favoriet 😉

Groeten,
Maikel Andelbeek, (ex-)DLWO-Coach en student Information Management

Dank je Maikel. En wat een bijzonder filmpje van historicus Edward Tenner heb je toegevoegd. Interessant hoe hij de kloof laat zien tussen ons vermogen om te innoveren en ons vermogen om de gevolgen ervan te overzien, maar ook dat creativiteit vaak een gevolg is van tegenslagen. Tenner betoogt dan ook: “Chaos happens. Let’s make better use of it” Mooi!

Vieren ze in China ook Pasen? In ieder geval fijne paasdagen voor jou en alle 2beJAMmed-lezers.
Groeten,
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 6 april 2012, in eLearning, Gastblog en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: