Journey to the socially engaged Zuyd


Afb. Jeffbullas.com

Ha die Marcel,

Als je success wil hebben moet je “socially engaged” zijn, volgens een onderzoek van PulsePoint Group. Organisaties die social media omarmd hebben, hebben “four times greater business impact”, dat las ik op Marketingfact.  Hoewel niet iedereen de uitkomsten serieus neemt (zie de reacties) zijn er toch wel steeds meer bestuurders die social media als communicatiemiddel inzetten. Ook binnen Zuyd ontdek ik zo nu een twitterende manager: Ad Smits, dean van de Hotel Management School Maastricht, alleen is Ad nog niet zo actief, maar Ellen Laeven, directeur van kenniscentrum Social Studies heeft de kracht ontdekt.
Een paar dagen geleden zag ik het interview met Marcel Wintels over de manier waarop hij twitter inzet. Hij streeft naar transparantie, dat kan ik alleen maar toejuichen. En dat hij, op elke tweet aan hem gericht, reageert klopt, dat heb ik zelf ervaren.

Amarantis from ROCmedia | IamTV on Vimeo.

Begin juni heb ik de afspraak met onze bestuursvoorzitter staan….

Het draait uiteraard niet alleen om CEO’s. Wij, medewerkers maar ook studenten, zijn via social media de merkambassadeurs van Zuyd. Ook daar is onderzoek naar gedaan, door SWOCC. De onderzoeker, Joost Verhoeven stelt vast dat medewerkers zich onttrekken aan de directe controle van de communicatiemanagers en de directie, die in feite verantwoordelijk zijn voor de merkbeleving. Hij geeft die verantwoordelijken drie tips mee:

  1. Monitor en leer: leer welke online gesprekken de medewerkers voeren over de organisatie
  2. Stimuleer en doe mee: als het management actief meedoet, zorgt dat voor activatie, en voor een mogelijkheid om bij te sturen
  3. Betrek de medewerkers en maak ze bewust: zo creëer je samen draagvlak en een beleid voor toepassing van social media.

(bron: Twitterspreeuwen)

Van controleren naar deelnemen, dus. Ik hoop dat Zuyd deze tips ter harte neemt. Het lijkt me belangrijk met het oog op het bouwen van het Sterk-Merk Zuyd. Wil Zuyd dat sterk merk zijn/blijven, dan is het van groot belang dat medewerkers (én studenten) de Zuydwaarden uitdragen. Wij, twitteraars, facebookers en bloggers van Zuyd, beïnvloeden de merkbeleving van onze hogeschool, dat heeft het onderzoek van Verhoeven wel aangetoond.
Gaat Zuyd mee op reis met haar ‘socially engaged’ merkambassadeurs?

Soms hoor je een oud nummer op de radio en dan ben je ontvankelijk voor sommige zinnen in het lied. Zoals in dit prachtige nummer van The Little River Band “Hey everybody, don’t you feel that there’s something … And it’s a long way there, it’s a long way to where I’m going….I’m gonna keep on tryin’, keep on tryin'”

Dag,
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 5 april 2012, in Social Media en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: