Iedere dag bloggen


Hallo Marcel,

Diverse bloggers zijn dit jaar met een een goed voornemen gestart: #iederedagbloggen. We zijn ons blogjaar ook wel goed begonnen. Voor ons als duobloggers is het nog iets gemakkelijker om elke dag iets te publiceren. Maar ik zou graag net zoals Karin Winters en Raymond Snijders ook iedere dag willen bloggen, maar op één of andere manier lukt het me niet. Vandaag heb ik een vrije thuiswerkdag ;), naast wat privé regelwerk zal ik vandaag ook wat blogpost afmaken en inplannen.

Ben wel veel met blogtools bezig de afgelopen weken.
Vorige week een Workshop Blogger verzorgd aan 4e jaars studenten van de minor Gezondheidsvoorlichting van de Academie Verloskunde Maastricht. Kreeg daar leuke feedback op, dus waarschijnlijk komt hier nog wel een vervolg op.

Daarnaast ben ik eindelijk begonnen aan de WordPressomgeving van de eDingencursus voor Zuyd. Samen met collega’s van Zuyd Bibliotheek ga ik de 21eDingen van SURF omwerken naar blendedcursus voor Zuyd. Volgende week heb ik een afspraak met de collega’s om afspraken hierover te maken.
Ook krijg ik vanuit docenten en medewerkers steeds vaker vragen over blogtools. Mooi dat er steeds meer mensen enthousiast worden over deze tool, en zo kennis en informatie willen delen. Ons blog krijgt ook steeds meer aandacht binnen Zuyd, dat is leuk. Daar doen we het ook voor.
Ik had je verteld dat ik de Inspiratiekalender van Stephen Covey hebben gekregen en dat ik zo nu en dan citaten uit deze kalender zou delen. Deze stond gisteren op de kalender:
De wereld van nu is als een zwarte skipiste. Technologie, globalisering en de kenniseconomie hebben de moeilijkheidsgraad verhoogd. Proberen dezelfde vaardigheden die je altijd had toe te passen in deze veeleisende omgeving, is alsof je de vaardigheden van een skiër op de groene piste probeert toe te passen op de zwarte piste. Het is daarom cruciaal dat je jezelf continu verbetert.
Docentprofessionalisering op het gebied van ICT in het onderwijs staat binnen ons team hoog op de agenda. Het kwam de afgelopen weken veelvuldig terug in onze gesprekken. Deze boodschap van Covey sluit daar goed bij aan.
groet,
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 20 januari 2012, in Social Media en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Marcel Schmitz

    Iedere dag bloggen?

    Wie gaat dat betalen?

    Grijns

    Groeten Marcel

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: