Educause 2011 #EDU11


Marcel, ik hoef je niet te vragen: “weet je nog vorig jaar rond deze tijd?
Natuurlijk weet je dat nog! We praten nog vaak over onze groot Educause-avontuur vorig jaar in Anaheim.
Educause is dé jaarlijkse conferentie over hoger onderwijs en informatietechnologie. We hebben veel gezien, ontmoet, beleefd en geleerd en zijn geïnspireerd teruggekomen. Onze opgedane ideeën zijn nog niet allemaal tot uitvoer gekomen, daarom dit jaar geen Educause voor ons 😦 🙂
Collega Rienke en Frans gaan het dit jaar beleven in Philadelphia. Ik ben zo benieuwd hoe zij het zullen ervaren.

De afgelopen 2 jaar hebben we binnen Zuyd bibliotheek de conferentie ook online aangeboden. Helaas was (door tijdsverschil?) hiervoor weinig aandacht. Toch wilden we het dit jaar ook weer aanbieden, maar uiteindelijk bleek het niet realistisch. Zuyd bestaat 10 jaar en dat wordt in dezelfde week gevierd, een dansfeestje in de Mondial gaat natuurlijk voor 🙂

Dit jaar biedt SURF wel zo’n thuisblijvers bijeenkomst aan in Utrecht. Het programma is interessant, veel over Social Media en Open Educational Resources. Zuyderlingen die niet zo van dansfeestjes houden, kunnen zich hier inschrijven. Ik vind het altijd een meerwaarde om samen naar presentaties te kijken, voor de discussie die na afloop meestal ontstaat. De keynote van Seth Godin zou ik ook graag nog eens horen. Seth Godin was degene die over blogdiscipline zei: “The act of writing is what moves things forward” 🙂
Ik hoop dat deze later via de free streamed sessions van deze Educause te bekijken is. Natuurlijk ga ik onze collega’s volgen, ze gaan ook bloggen, hebben ze beloofd. De Facebook pagina van de Educause heb ik al ‘ge-liked’

Nee, geen Educause dit jaar voor mij, maar de Onderwijsdagen van SURF op 8 en 9 november. Heb je je ook al aangemeld? Ik moet het programma nog samenstellen, maar daar hebben we nog ff tijd voor. Ik heb wel even gekeken en ik weet al wat mijn 1e presentatie word 🙂 Jeroen Alessie heeft de stemronde overleefd! Ook onze collega’s mogen samen HAN en Fontys de presentatie over een onderzoekstoolbox voor het HBO verzorgen!

Trouwens, ik heb toch wel zin om ook naar het Edubloggersdiner te gaan ….
Judith

Onze Educause 2010 blogberichten zijn nog altijd terug te lezen, ook op ons nieuw 2beJAMmed-blog 🙂

 

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 28 september 2011, in eLearning en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: