Top 5 inspiring musicJAMs


Hey Marcel,

Het was gezellig om afgelopen vrijdag  samen apart van de Canon van Radio 2 te genieten.
 Muziek zegt alles, is de slogan van Radio 2. Dat is ook vaak zo. We gebruiken niet voor niets regelmatig muziek om iets toe te voegen aan een blogpost.
Ook in ons iTeam speelt muziek een belangrijke rol. Er komt altijd wel geluid uit onze futuristische speaker in flexruimte D.0.107, niet altijd tot plezier van onze buren 😉
Er zitten 2 alumini van het conservatorium in ons team. Jack blogt er over Frans zingt, Chris is een samenzinger en jij schrijft liedjes en de anderen luisteren graag. Muziek kleurt ons (werk)leven.
Reden genoeg om ook een top 5 inspiring JAM aan muziek te wijden.

Ik heb me nu beperkt tot de canon. En dan is er al zoveel te kiezen! De keuze is een werkgerelateerde, hoewel werk en privé bij mij steeds meer door elkaar lopen 😉

5. Madness- Baggy Trousers (1980)

De heerlijke gekke mannen van Madness en dan ook nog met een song over onderwijs.
Gekozen omdat ik met het iTeam ook werk met 5 heerlijk gekke mannen 🙂 en een stoere vrouw.
Een mooie zin : “Trying different ways to make a difference to the days”. Daar draait het in het onderwijs om: het verschil maken.

4. The Eagles – Hotel California (1977)

Eén van mijn 1e lp’s 🙂 Natuurlijk staat dit nummer er in vanwege ons bezoek aan de Educause vorig jaar in Anaheim, Californië.
Wat een indruk heeft Educause én California op mij gemaakt.
Het is misschien niet meteen in activiteiten in mijn werk te zien maar het heeft wel invloed gehad op mijn manier van werken:  “the way to get started is to quit talking and begin doing” (Disney). Begin daar waar je invloed op hebt (meestal jezelf) en van daaruit verder werken en laten zien wat het je brengt. Het valt niet altijd mee om een early adaptor te zijn, dat is wat Gary Hamel ons op dag 1 al mee gaf. De boodschap van Hamel was dat je zelf de kracht hebt om organisaties te veranderen. Ik doe m’n best 😉
De ideeën die ik rondom Social Media heb opgedaan, komen regelmatig opborrelen. Sommige ervaringen deel ik in mijn trainingen, andere zijn nog niet tot uitvoer gekomen. Komt nog wel.

3. Earth Wind & Fire – Fantasy (1978)

En in Anaheim ben ik ook in de magische wereld van Disney gestapt; in de Believe wereld van Seaworld; in wondere wereld van Hollywood en de gekke wereld van Las Vegas.
Fantasie is de motor van inovatoren. Je moet gekke onverwachte dingen uitproberen om stapjes voorwaarts te maken. Einstein zei het “Fantasie is belangrijker dan kennis, want kennis is begrend!” Daarom dit nummer een van mijn favoriete groep. Dit nummer moet hard als ik het hoor! En dan swingen!

2. Joe Cocker – With a little help from my friends  (1968)

Zonder hulp van vrienden zou ik niet kunnen werken en leven. Voor mij is “it all about give and share”. Tegenwoordig hebben we het over netwerkorganisaties, samenwerkend leren, crowdsourcing. Samen weet je meer dan alleen. Dat samenwerken met de huidige (Social Media) tools handiger en sneller kan, is duidelijk. Kennis of informatie delen doe ik als informatie professional al mijn hele (werk)leven. Ik ben al lang overtuigd van de grote kracht van samen werken en leren. Maar kennis delen kost tijd, net zoals relaties onderhouden.
Als deze inspirirende (bijna spirituele) jonge Joe Cocker zingt, dan geloof je hem toch? “Try a little help”

1. Coldplay – Viva la Vida (2008)

Dit jaar ben ik voor het eerst naar Pinkpop geweest voor Coldplay natuurlijk. 
Ik blog en twitter mijn (werk) leven. Leef het leven!
Daarom dit op nummer 1.

En ik moest hier toch even een bonustrack aan toevoegen die helaas niet in de canon stond.

+1. Bob Marley – Jamming

Een ode aan ons duoblog. JAM betekent natuurlijk Judith And Marcel 😉 maar ook ‘een verstoring’. We proberen zo nu en dan  met dit blog verstorend te werken 🙂 al zullen we ons voornamelijk al JAMmend op creatieve nieuwe ideeën richten. We’re jammin’!

Nee, geen nummer van jouw U2 in mijn top 5, die breng jij vast in. Maar ik leg jou de beperking op dat er maar 1 U2 er in mag staan 😛
Dit was muziek-mozaïek met

Judith 🙂
Fijne zondag.

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 18 september 2011, in Top 5 JAMs en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: