USC


Dag buurman,

Gek hoor om nu een post te schrijven over iets wat we samen hebben beleefd. Ik hoef jou natuurlijk niets meer te vertellen maar onze jaloerse achterblijvers natuurlijk wel. ūüėÄ

Tot op het laatste moment hebben we geaarzeld tussen een bezoekje aan de UCLA waar onze collega’s Annerien en Marianne naar toe zijn.Annerien heeft nog moeite gedaan om het e-mailadres van haar contactpersoon op UCLA, Santiago Bernal, te achterhalen. Jij hebt m nog gemaild, maar contact is helaas niet meer tot stand gekomen.
Dus hebben we uiteindelijk toch gekozen om naar de campus van de USC te gaan en daar de Campus tour te volgen.Openbaar vervoer was geen optie, dus heeft een¬†taxi ons naar de campus van de USC gebracht. (@Chris: rekening volgt :P) Het was behoorlijk druk onderweg, ondanks de carpoolstrook (!) stonden we toch regelmatig in de file.¬†Maar na een uurtje rijden werden we op het terrein afgezet. Inmiddels was het zonnetje doorgekomen en ik waande me echt op vakantie. Prachtige gebouwen (bijna alles gesponsord natuurlijk), brede lanen, palmbomen, gezellige binnenplaatsjes met loungebanken waar je mensen kon ontmoeten, een hapje eten of gewoon met je laptop werken (overal draadloos off course), skatende voorbijgangers. Van het een en ander heb ik foto’s gemaakt, zie ook de bijschriften bij deze foto’s.

http://picasaweb.google.com/s/c/bin/slideshow.swf

Zo’n 33.000 studenten zijn verbonden aan de USC. Jij vertelde me dat op elke 4 studenten 1 medewerker werkzaam is. Het is gewoon een klein stadje in het grote metropool LA.Een gezellig stadje waar het goed toeven is en waar je met plezier wilt studeren.
Je merkt aan alles dat ze trots zijn op hun universiteit. Daar wordt niet de Spits! of Metro gelezen maar de Daily Trojan .
We hebben inspiratie genoeg opgedaan om Zuyd ook op te pimpen, maar dan zullen we in navolging van de USC op zoek moeten naar rijke alumni of andere geldschieters. En dat zie ik bij ons niet zo snel gebeuren.
Na zo’n 4 uur rond te hebben gestruind werden we om half 3 weer opgehaald door onze taxi. Want om 4 uur was de opening van de Educause.

We wilden ons vandaag graag al registreren, dat hebben we dan ook gedaan. En vervolgens de beursvloer op. Wat een giga beurs! Daar zijn de OWD echt ieni mieni bij. We hebben al het een en ander aan gadgets gescoord, maar de gadget to-win is wel de iPad. Bijna elke stand heeft wel een iPad te verloten, als we daar niet 1 van scoren?
De hapjes vielen vandaag wat tegen, dat doet de OWD toch weer beter.
Weer moe en jij met een verbrand koppie op tijd terug op onze hotelkamer.
Met het vuurwerk van Disney op de achtergrond wens ik je ook langs deze weg een goede nacht toe.

Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 13 oktober 2010, in eLearning en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. Gaat goed daar zo te lezen! Nog veel plezier daar en doe maar flink veel inspiratie op… Hszuyd kan het gebruiken;-)

    Gr,
    Stefan.

  2. Als jullie een iPad te veel winnen…. :-)!

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: