Dag I-team


Tja Marcel. Weer een einde van een tijdperk …
Deze week heb ik weer ons boeltje ingepakt. We gaan weer verhuizen. De 5e keer in 5 jaar tijd. Door vaak te doen krijg je ervaring. En steeds minder spullen om mee te nemen 🙂

Na ruim een jaar op een heerlijke ruime flexwerkplek te werken verhuizen we naar de gang met onze collega’s van Dienst Onderwijs en Onderzoek. En hoewel ik ook van mening ben dat dit de samenwerking ten goede komt, vind ik het jammer deze fijne plek te verlaten. En het kletsen (informeel leren 🙂 ) met Wilfred zal ik gaan missen. Dat wordt regelmatig kopjes koffie gaan brengen dan 😉

Ik heb het even nagekeken. Zo’n 5 jaar geleden zijn we onszelf het I-team gaan noemen. In een tijd vol onzekerheid over onze positie hadden we zo’n daadkrachtige naam voor onze club wel nodig. De inspirerende Zuydpleintijd was voorbij. De interimmer positioneerde ons tijdelijk bij Facilitair Bedrijf ICT. Die tijdelijkheid duurde zo’n 3 1/2  jaar. In januari 2016 werden we warm ontvangen door Dienst O&O.

Vanaf zomer 2012 is het I-team alleen maar kleiner geworden. Jij vertrok, Jack, Rienke, Harry. Van 3,5 fte zijn we nu met ons drieën nog goed voor 1,5fte die Zuydbreed bezig zijn met technologie-ondersteund leren.

Het afgelopen jaar zijn er dingen veranderd.

De Dienst O&O heeft haar rollen en taken herijkt. Het beleidsteam is nu opgedeeld in clusters. Samen met 3 andere O&O collega’s vormen wij, de drie I-teamers, nu het Cluster Onderwijskundige Ondersteuning. Dit betekent dat we afscheid nemen van de naam I-team. We gaan als nieuw clusterteam ons bezighouden met het thema onderwijs ontwerpen in de breedste zin van het woord. De inhoud van de Nieuwsflits en het ICTO-blog zal hierop afgestemd worden. Ik vind het een mooie uitdagende ontwikkeling. Uiteraard blijven Frans, Didi en ik nauw betrokken bij het aanbestedingsproject DLO. En technologie-ondersteund leren zit in ons DNA, dat nemen we mee. Onze kennis en ervaring zullen we bij het adviseren en ondersteunen van blended ontwerpen nodig hebben.

Tijdens het opruimen kwamen we nog een voorstudie van Annerien Pin tegen. Een Zuydpleiner die begin juli afscheid nam van Zuyd. Waarschijnlijk kwam deze publicatie uit het archief van Harry. Die bewaarde veel 🙂 Het was een voorstudie van haar uit 2010, uitgevoerd in opdracht van het CvB,  over de digitale leer-en werkomgeving als kritische succesfactor voor toekomstbestendig onderwijs. Hebben wij ook nog aan meegewerkt. Uit de conclusie: “Er bestaat behoefte aan een duidelijke Hogeschool Zuydbrede visie op de digitale leer- en werkomgeving en kwaliteitseisen voor nu en voor de toekomst. Daarnaast wordt er gevraagd om duidelijkheid over de wijze van financiering, facilitering in tijd en middelen voor ondersteuning. Bovendien is er een luide roep om deskundigheidsbevordering op het terrein van de digitale leer- en werkomgeving”. 

Er lijkt in die zeven jaar niets te zijn veranderd. Het zijn nog steeds dezelfde issues die spelen en die kwamen ook uit de Group Concept Mapping study van het lectoraat Technologie-Ondersteund Leren als kritische succesfactoren voor het invoeren van blended onderwijs.

Ik heb hoop! 🙂

Onze naam, het team van I(CTO)-adviseurs verdwijnt dan wel, maar de aandacht voor ict in het onderwijs niet. Ik zie het nu overal terugkomen. In vragen vanuit faculteiten, in plannen, de nieuwe initiatieven. Het programma DLO werpt zijn vruchten af. Dat is te danken aan Wilfred. Maar ook aan onze inzet om technologie-ondersteund leren, de regie op Zuydtools die hiervoor nodig zijn, het belang van ict-docentprofessionalisering te blijven benoemen. Daar met de beperkte menskracht zoveel mogelijk effectief en efficiënt (door versturen Nieuwsflits) aandacht voor te vragen, mooie ervaringen binnen Zuyd te delen.

Zeker, ik heb tegenslagen moeten incasseren, irritaties en frustraties weg moeten zuchten, maar als ik zo terug kijk op het afgelopen jaar ben ik trots op wat ik bereikt heb: DC4E, de Startmodule en Template voor Zuyd Professional, de website tol.zuyd.nl, de nieuwsflitsen. Maar vooral heb ik genoten van het samenwerken met individuen, de ZOEC-sessies.

Ik heb leuk werk! Ik ben graag bezig met docenten/teams om met hen mee te denken oplossingen cq nieuwe dingen te bedenken. Ik vind het het super leuk om hetgeen ik weet te delen. Dit online duurzaam vast te leggen. Om berichten en blogs te schrijven. Om open te delen.

Maar de komende maand even niet. Afstand nemen. Gewoon weer eens boeken lezen. Heb het nodig. Heb er zin in.
Vandaag twee leuke afspraken om het studiejaar af te ronden. Even terugkijken. Evalueren. Wat ging goed, Wat kan beter. Om dan 21 augustus vol energie weer aan een nieuw studiejaar vol nieuwe uitdagingen te beginnen.

Zomergroet
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 21 juli 2017, in Miscellaneous. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.