Futures Literacy


Hi Marcel,

Dank voor je blog en het delen! Altijd zo fijn om hetgeen waar je zo enthousiast over bent ook mag delen met geïnteresseerden buiten je organisatie. Leeratelier 🙂 leuke initiatief. Nav dit blog over learning analytics, je blog over AI, trouwens alles wat je hier ooit gepubliceerd hebt, is je drijfveer dromen over de toekomst.

Toevallig kwam ik (serendipity 🙂 ) via een bericht van WAAG de term ‘futures litercy’ tegen. Ik kende de term nog niet. Jij? Ik ken wel informatien literacy, digital literacy maar nooit gehoord van futures literacy. Dus even verder zoeken en ik kwam al snel uit bij Loes Damhof van Hanzehogeschool die met behulp van een Comeniusbeurs een onderwijsprogramma Futures Literacy  opzette dat de hogeschool een UNESCO leerstoel opleverde.

Wat is futures literacy

Het gedachtegoed van Futures Literacy is ontstaan bij UNESCO. Het is een manier waarop we ons beeld van de toekomst gebruiken om anders naar het heden te kijken en om zo de wereld van nu te innoveren. Je kunt dit ook prima gebruiken om naar de toekomst van het onderwijs te kijken en helpen bij veranderingen.

Ik vertelde je al eerder over het initiatief van een Zuyd Innovatielab. Hoe geweldig zou het zijn om daar ook iets van een trainingsprogramma Futures Literary Knowlabs aan te koppelen.

Dus blijven dromen over de toekomst om zo het heden te veranderen!

Groet,
Judith

 

Meer lezen over Futures Literacy

Uitgelichte afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 7 februari 2022, in Innovatie en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: