AI will survive


Hi Marcel,

Wat een ontzettend leuke verrassing. Inderdaad …. long time no see….stomme corona 😦 Uiteraard volgt een reactie op jouw blog over AI in het onderwijs. Ik ben niet zo met dit thema bezig. De laatste jaren staan mijn werkzaamheden voornamelijk in het teken van docenten ondersteunen met onze leeromgeving Moodle, portfoliosysteem Mahara en antiplagiaatsoftware Ouriginal in de context van het ontwerpen van blended onderwijs. Met vergezichten hoe technologie in het onderwijs bv met AI zou kunnen ontwikkelen, ben ik niet mee bezig. Alhoewel dat misschien zomaar weer op mijn pad kan komen. Vorige week ben ik gevraagd om aan te sluiten bij een groep die de mogelijkheden van een Zuyd Innovatielab (jaja oude dromen 🙂 ) aan het verkennen is. Het thema AI zal daarin niet misstaan. Daarom vond ik de bijdrage van Inge Molenaar die je deelde bijzonder interessant, en ook deze pagina met achtergrondinformatie over de toekomst van artificiële intelligentie in het onderwijs. Ik hou je op de hoogte.

Momenteel wandel ik regelmatig en luister dan bij voorkeur naar podcastverhalen, maar zo nu en dan ook naar interessante (actuele/onderwijskundige) onderwerpen. Zo heb ik vorige week de podcast beluisterd van jouw lector Roger Bemelmans uit de podcastserie van Zuyd over regionale transitiethema’s en innovatie.

In hoog tempo (wat spreekt die man snel 🙂 ) vertelt Roger over een aantal onderzoeksprojecten van jullie lectoraat Data Intelligence. Over toegepaste kunstmatige intelligentie, dus wat kan je praktisch met AI op de korte-middellange termijn. Hij vertelt over de onderzoeksprojecten hoe je met AI nieuwe inzichten uit data kunt halen die je bv met statistiek niet kunt analyseren, maar ook hoe je met AI duurzaam produceren kunt optimaliseren. Meer data is nodig om meer betrouwbare analyses te doen. Ik zie mogelijkheden voor het onderwijs! Vooral de zorg heeft de warme aandacht van Roger. Omdat je met ICT, volgens hem een contextloos gebied, hier van betekenis kan zijn; de kwaliteit van leven verbeteren. Zo mooi om te horen (en dat wist ik natuurlijk al) dat jullie lectoraat sterk verbonden is met het onderwijs en streeft naar het opleiden van innovatieve bachelors.

Hoor graag van je AIvonturen!

Groetjes,
Judith

 

Uitgelichte afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 19 januari 2022, in Data Intelligence, Technologie-ondersteund leren en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: