Edublocks! Stapelen!!


Ha M!

Ik wist wel! dat Jane McGonigal je weer aan het bloggen zou krijgen. Superpower heeft die vrouw šŸ™‚

Iedereen moet een uurtje de tijd nemen om haar keynote te bekijken. En dat is geen straf. Ze heeft humor, ze is inspirerend, toekomstgericht, intelligent en good looking šŸ™‚ Ik heb de MLI-studenten van LA4 jouw blog via Twitter al doorgestuurd. Haar ideeĆ«n voor het onderwijs komen voor deze groep studenten te laat. Zij hebben hun toekomstscenario’s al klaar. De manier waarop Jane McGonigal bezig is met toekomstscenario’s aan het Institute fot the futureĀ is super. Kijkend naar de actuele maatschappelijke en technologische signalen, slim combineren en daar komen dan briljante ideeĆ«n uit voort. Ze laat diverse voorbeelden zien. Zo zijn ook de Edublocks ontstaan door net zoals Bitcoins gebruik te maken van de Blockchain-technologie. Hoe dat werkt, dat wordt prima uitgelegd in dit filmpje van de BBC.

Dit kan echt disruptive voor het onderwijs zijn. Iedereen kan een docent zijn en iemand een edublock geven. Elke vaardigheid of kennis die je verworven hebt, is via een edublock terug te herleiden. Immers alle data die bij zo’n leertransactie verzameld wordt, is terug te herleiden, elke skill, elke credit. Inderdaad, het lijkt zoals jij al schreef, de oplossing voor levenlangleren. Ik zag vanmorgen een scoopit van Wilfred RubensĀ waarin hij zijn teleurstelling uitte over een publicatie van het LLLPlatform waarin de conclusie was dat het valideren van non-formeel en informeel beter moet. Wilfred verzuchtte: “Werk er eindelijk eens aan, zou ik zeggen. Hebben we niet genoeg statements, verklaringen etc?”Ā De blockchain oplossing ligt voor het oprapen.

Hoe de techniek precies werkt, is mij niet helemaal duidelijk. Leg jij het me nog eens uit? Het gedachtegoed achter blockchain snap ik prima. Meer weten? Zie 10 Things to know about the future of blockchain in education.

Waarom ik deze keynote ook zo goed vond, is de manier waarop Jane liet zien hoe je moet denken en leren als een futurist. Ik heb het al eerder geschreven (blog) dat scenarioleren een skill is die voor onze studenten belangrijk is. Ik pleit om scenarioleren als 12eĀ vaardigheid toeĀ te voegen aan het nieuwe 21st century skills model.

Mooie zondag!
Groet,
Judith

8 april toegevoegd een introductie over The Blockchain for EducationĀ van de website Hack Education waarin de volgende onderwerpen besproken wordt

BlockchainEducation

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 13 maart 2016, in Innovatie, Technology en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: