Bloemmodel 2.0


Ha Judith,

Een update van het bloemmodel. Of eigenlijk een variant er op die naast het originele model moet komen te staan. Uiteindelijk staan beide bloemen in dezelfde vaas.

In het kort het originele bloemmodel: medewerkers die in een dubbelfunctie zowel binnen de faculteiten als binnen het I-team werkzaam zijn, met 1 vaste I-team dag en ondersteund door een kleine kern van I-teamers die voor een connectie naar de buitenwereld zorgen (andere instellingen en nieuwe innovaties).

Eigenlijk is de 2.0 variant makkelijker te realiseren (financieel) geheel volgens de gedachte van de Learning Community en volgens mij leuk om te doen. Wellicht zelfs een mooie katalysator voor de echte bloem. Een variant met studenten. Je kent het verhaal van Jeroen Alessie die studenten voor credits nieuwe technologie in een onderwijssetting laat testen en zodoende kijkt welke innovaties werken en welke bijgesteld moeten worden. Doordat onze faculteiten zo gevarieerd zijn is het juist goed om met een team van studenten iets vergelijkbaars te doen. Dus werkstudenten van iedere faculteit die eens per week bij elkaar komen bij het I-team en ondersteund door de I-teamers nadenken over innovaties, ze uitproberen, beoordelen, maar ook leren hoe je Peers (medestudenten. Collega’s in het toekomstige werkveld -digicoaches-) maar ook docenten van de faculteit begeleid in innovaties van het onderwijs. De I-teamers van de kern kunnen dan in hun docentrol de studenten in de I community wegwijs maken en de connectie van de studenten naar de buitenwereld zijn. De connectie naar de faculteiten wordt dan door het lokale “blad” gemaakt.
Kosten: 10×8 studenturen (faculteiten x tijd) x ongeveer 10 euro voor 40 weken is 32.000 euro op jaarbasis voor studenten (eventueel minder als studenten de uren kunnen maken voor credits) daarnaast 160 uur organisatorische begeleiding (contracten, logboeken controle, vergaderingen, planningen). En daarnaast zal in de kern inhoudelijke feedback nodig zijn van I-teamers. Tja stel een 320 of zo. Maar ook hier zouden studenten een rol moeten spelen. Daarnaast ruimte om de studenten congressen te laten bezoeken of op visite te gaan binnen en buiten Zuyd (stel nogmaals 32.000).
Revenuen: studentbetrokkenheid bij de ontwikkeling van en het onderwijs en de professies die de faculteiten bedienen. Nieuwe creatieve ideeën van een generatie die technologie adopteerd als een griep virus. Vooruitgeschoven pionnen in een faculteit, grijns wellicht dat sommige directeuren eerder luisteren naar een student als de lijst van prioriteiten groot is. Een echte learning community of community learners. En ik denk een heleboel lol. Om nog maar te zwijgen over de mogelijke spin off 😉 of droom ik nu te hard…

Groet Marcel

Geplaatst op 27 juli 2015, in Innovatie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: