WK voetbal, Superbowl NFL, of toch de League of Legends finale


Ha Judith,

Gisternacht was het weer Superbowl tijd. Ik probeer ieder jaar de finale helemaal te bekijken, maar dit jaar lukte dat wederom eens niet. Niet omdat de wedstrijd niet spannend genoeg was, maar gewoon vanwege allerlei zaken die ik vandaag nog moest doen en om 2:00 ging het lampje uit.

Het was weer helemaal over de top! Van John Legends “America”, tot het volkslied, tot de flyby, tot de trots aan eer die de militairen krijgen, tot de half time show, tot …. Grijns het blijven bijzondere mensen en ik zal naast de university games van Baylor en UCLA (remember?) mijn NFL game bij de Tampa Bay Buccanneers nooit vergeten. Maar ze doen het dan helemaal over de top, zelfs de commercials. Er was er zelfs eentje waar de grens tussen gaming en de echte wereld erg vaag wordt:


(Nu al 14.000.000 online keer bekeken naast de 100.000.000x gisternacht)

Wij mensen trekken toch aan competitie en sport en kijken er massaal naar op TV en internet. Of het nu de Olympische Spelen zijn, het WK voetbal of het ultimum de Superbowl. Maar ook in de virtuele wereld is er zoiets. Ik volg het al een tijdje en dacht er zelfs al over geblogged te hebben, maar ik vind hem niet in onze archieven: Twitch.tv En wat is daar te zien? Games? Opnames van battles in WoW, Heartstone tournooien worden beter bekeken dan het WK schaken, Minecraft werelden terwijl de broadcaster bouwt of speelt, finales van tournooien DOTA, Koreaanse Starcraft competities (must see). Kortom gamers die hun gameplay met en zonder commentaar uitzenden. Live verslagen van Game Tournooien. En het wordt door ongelofelijke aantallen viewers bekeken. Om maar een vergelijk te maken met grote sportwedstrijden (cijfers uit 2013)

IMG_0110-0

Je ziet het goed! De league of legends finale kan in 2013 met zijn 32 miljoen kijkers nog niet tippen aan de Superbowl met zijn 100+ miljoen kijkers, maar Basketbal en Baseball zijn al verslagen!

Ze presenteren vandaag hun zeer indrukwekkende 2014 cijfers op hun eigen site. Kijk zeker zelf, maar de voor mij in eerste instantie numbers 2 remind:
– 100 miljoen unieke kijkers per maand
– 1,5 miljoen unieke broadcasters per maand
– 16 miljard minuten per maand gekeken materiaal
– 11 miljoen video broadcasts per maand
– 1 miljoen kijkers tegelijkertijd

En dat, nogmaals, voor het kijken naar hoe anderen een digitaal spel spelen.

Grijns, je snapt dat mijn brein gelijk combineert en een kanaal ziet waar ik wiskunde of statistiek leer aan studenten terwijl ik Hearthstone speel šŸ˜‰ Het enige probleem dat ik daarmee heb is dat ik een waardeloos Hearthstone speler ben (Of WoW, of LoL, of noem maar op).

Nog een idee wat maar even op de plank moet blijven liggen.

Groet Marcel

Geplaatst op 2 februari 2015, in Gaming, Innovatie, Inspiring, Miscellaneous. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: