+3 Serious Jamming Up a Session


Grijns Judith,

Als we al zouden werken met het plusmoneme principe dan zou ik vast van Guido en zijn collega’s ieder een+1 (ze waren met zijn drieeen) gekregen hebben voor het Serious Jammen van hun sessie!

Ik was uitgenodigd om aan te sluiten bij een sessie over een keuzemodule voor Social Work studenten rondom online hulpverlening. Collega’s van Zuyd waaronder Guido van de Luitgaarden, Mira Lymandt (werkt ook bij Mondriaan Zorggroep), Michelle van der Tier en Belinda Bantje waren al hard bezig met de inhoud van deze keuzemodule. Ze worden daarbij o.a. gesteund door Metha Roijen van Alcander en de Welzijnsgroep Parkstad. Metha en Mira zijn echte experts in de online hulpverlening. De een meer gericht via het medium chat, de ander via een afgesloten omgeving waar er online contact is met de client. Metha’s site (ja ik plak haar gezicht gewoon bij de site) is klikvoorhulp, goed he. Ga toch eens kijken of we bij de gemeente Roerdalen hier ook gebruik van maken!

Eigenlijk zat ik erbij om te luisteren en eventueel input te geven op hoe ICT in te zetten bij de onderdelen die ze al bepaald hadden, maar ik kon natuurlijk niet mijn mond houden en voordat ik het zelf in de gaten had was ik aan het Jammen over spelvormen, spelsimulaties en reviewblogsite waarbij de sociale kaart als input kan dienen. Ik hoop dat ik ze niet te veel door elkaar geschud heb, maar ik denk dat Guido en de dames zeer goed in staat zijn om de inhoudelijke lijn vast te houden. De twee grote ideeen die volgens mij nog op tafel liggen zijn:

1) Inzet van een spel om online communicatie te oefenen.

Er wordt nu al geoefend als er trainingen gegeven worden. Maar het is natuurlijk makkelijker om verschillende scenario’s te kunnen blijven oefenen. Met het chatten wordt oefenen en toetsen al gebruikt door Metha, maar ze moet dan wel zorgen dat er een ‘mens’ aan de andere kant zit. Dit kan natuurlijk ook met ‘bots’ oftewel artificiele intelligentie. Maar het kan ook in een ‘speelsere’ omgeving, waarmee ik bij het onderwijsproduct over de Anamnese van de Fysiotherapie ook al bezig ben. Stap 1 hierbij is het ontwikkelen van een simulatieomgeving. Stap 2 is om samen met Metha en Mira te gaan kijken naar vaardigheden en competenties die getrained zouden moeten worden. Stap 3 is kijken naar de spelvorm die gekozen gaat worden. Ik ga samen met Guido kijken of er ruimte is om hier een werkstudent op te zetten.

2) Studenten laten bloggen over de ‘plaatsen op de Sociale kaart’ in een review site.

Een ander onderdeel was het inzichtelijk maken van welke sites en media er allemaal al zijn qua online dienstverlening. Ze hebben het genoemd het maken van de Online Sociale Kaart waarop dus de mogelijkheden staan die er al zijn. Hier zou je volgens mij de studenten zelf over kunnen laten bloggen. Het liefst in een reviewsite waarbij al de ‘plaatsen’ op de Sociale Kaart ook beoordeeld worden door de studenten. Meer zoals 2learnfromgames moet worden voor serious gaming. En ja daar ligt het drempel momenteel bij mezelf bij de invoer van de reviews, de PABO studenten hebben in ieder geval hun werk al gedaan. Maar een vergelijkbare site zou zeker ook op dit gebied gemaakt kunnen worden, door studenten, voor het werkveld!

Uiteindelijk liep de sessie uit. Ik hoop dat ik ze niet te zeer geJammed heb 😉 Maar ik zou daar in ieder geval punten voor hebben gescoord 😉

Groet Marcel

Geplaatst op 27 januari 2012, in eLearning, Gaming en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Judith van Hooijdonk

    heb je een +1 op Google gegeven 🙂 Super energiek JAM-filmpje!! vooral het slot, daar kunnen wij nog van leren!

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: