FeedbackFruits #izuyd


FreelunchHa Marcel,

Vandaag hadden wij als I-team weer eens een kennisdeelsessie georganiseerd.
Weet je nog …‘vroegûh’ …. de Onderwijs Taps van ZuydPlein… die energie willen we weer een beetje terugbrengen. Daarom hebben we de geplande demonstratie van FeedbackFruits als een freelunchsessie opgezet. Dat betekent voor degene die live aanwezig waren een broodje. De sessie werd live gestreamd via BlueJeans (met dank aan de mannen van AV dienst Heerlen en Jos Maas, HMSM). De sessie is later nog terug te kijken via media.zuyd.nl.

Zo’n eerste sessie is technisch altijd uitproberen of het werkt. Het werkte maar er zijn altijd punten voor verbetering, dat nemen we voor de volgende keer mee. Want een volgende keer komt er. De aanwezige docenten waren enthousiast over het initiatief …

maar ook over FeedbackFruits! Zeker dankzij de enthousiaste presentatie van Ewoud de Kok over zijn bedrijf.

Wat het is?

Het doel van FeedbackFruits is het onderwijs interactiever te maken. Het biedt tools waarmee studenten en docenten meer open kunnen communiceren en kennis uitwisselen. Het ondersteunt Blended Learning en Flipped Classroom met 3 functies: Share, Live & Dialog.
Share is een soort stemfunctie, vergelijkbaar met Shakespeak. Dialog kan discussie tussen studenten stimuleren. Share is de functie om kennis delen te bevorderen. Het kan als plug-in in Blackboard worden gebruikt, maar ook benaderd worden via SURFconext naar de eigen FeedbackFruits-omgeving. De documenten die via FeedbackFruits worden geupload komen niet in Blackboard maar op hun servers, die in Duitsland staan.

Interessant vond ik de likes die je kon uitdelen, en met die ‘vitamines’ kon je course leader (badges; gamification :)) worden. Bij video’s is het mogelijk opmerkingen te plaatsen of vragen op te nemen en die weer te delen. Dit is ook mogelijk bij teksten. Een pdf kan je lezen, belangrijke stukken tekst als notitie opslaan, waarmee je later altijd weer terug kunt naar de oorspronkelijke bron. Alles eigenlijk ter stimulering van peer-to-peer leren en peer-feedback. Kennis delen, online samenwerken, elkaar stimuleren en actief leren bevorderen; allemaal ingrediënten die dienen ter bevordering van de motivatie van studenten en docenten.

Met het oog op de DLWO-visie die we binnen Zuyd voor de zomervakantie geformuleerd willen hebben, passen de uitgangspunten van FeedbackFruits zeker. Ik ga eens bij de aanwezige docenten polsen wat zij van een eventuele pilot vinden. En kijken of we dat gefinancierd krijgen. Misschien via Zuyd Innoveert? 🙂

FeedbackFruits

Klik op de afbeelding voor de Engelstalige brochure

Na afloop hebben we samen met Ewoud nog lekker gebrainstormd over de volgende stappen die zij willen zetten. Inspirerend hoor om met zo’n enthousiaste jonge ondernemer na te denken over onderwijs en leren. FeedbackFruits is ontstaan op TU Delft. Leuk om te weten is dat zij met Liesbeth Mantel hun eerste ideeën over hun bedrijf hebben gedeeld. We hebben een uitnodiging voor een lunch bij Yes Delft waar zij gehuisvest zijn. Misschien leuk om te combineren met TEDxDelft? 🙂

Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 3 februari 2015, in Didactiek, eLearning. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: