Onderzoeken kun je ook leren (aan andere mensen)


Ha Judith,

Kijk uit, bloggen blijft gevaarlijk 😉 In je blog: Onderzoek… meer dan een taalspelletje #MLI bespreek je hartstikke goed hoe onderzoek in elkaar moet zitten. Je zou er les in kunnen geven. Sterker nog: ik nodig je uit om maandagmorgen om 10:00 samen met mij Jan en Priscilla ons vak onderzoek en statistiek te geven. We kunnen wat kleinere stapjes nemen dan jij moet in je #MLI maar dat komt me alleen maar goed uit. Zo kun je lekker meedraaien in onderwijs en meeleren over onderzoek 😉

Durf je…?

Grijns! Wees gerust. Maandag is pas de inleiding en de opdracht die we ‘samen’ met de studenten gaan maken gaat over de eerste stap: bepalen wat je onderzoek vraag is. Oftewel de juiste vragen stellen. Een beetje zoals Bas Haring vertelt in het filmpje dat in je blog staat. Omdat we ICTers opleiden gaan we die eerste stap van het onderzoek aanpakken door op zoek te gaan naar Requirements Engineering. Want of je nu met een klant praat over een stuk software, hardware, infrastructuur of advise, of dat je praat over een onderzoeksvraag. Requirements Engineering is een van de mogelijkheden om die vraag nog duidelijker te krijgen. Het blijft namelijk bij ieder van die vraagstukken moeilijk om nu precies te begrijpen wat de ‘ander’ bedoeld. En ieder ander kan het ook weer anders bedoelen. Zoals onderstaand plaatje duidelijk maakt (een classic by the way):

tree-swing-project-management-large

Ik hoop dat ik de studenten kan inspireren met mijn eigen onderzoek. Ben benieuwd! Kom je helpen?

Groet Marcel

Geplaatst op 16 november 2013, in MLI. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: