Zuyd Innoveert – Eenheid in verscheidenheid ;) #ZuydIn


Ha Judith,

Tja het blijft me maar niet lukken om je bij te houden. Mijn no.1 inspiration de afgelopen tijd was toch wel de TEDx Roermond, maar goed you had covered that one 😉 En voor de rest? Tja SimCity is binnen dus daar is wel wat tijd in gegaan (later meer)… More gaming less blogging (sorry ‘bout that)… En toch wil ik even verslag doen van de 2e vlaggendragenrs bijeenkomst van Zuyd Innoveert.

Je hebt zelf al geblogged over de eerste microprojecten die goedgekeurd zijn en je weet dat ik namens de faculteit ICT bezig ben als vlaggendrager aan ons macroproject. We hadden vorige week een tweede bijeenkomst waarin iedereen zijn projecten in een korte pitch presenteerd en waar we gereflecteerd hebben op elkaars projecten. Erg leuke, boeiende en leerzame sessie met enthousiaste collega’s. Het valt op dat we verschillende projecten hebben, waarbij toch ook overeenkomsten te zien zijn. Een kort overzicht, waar ik in de komende tijd zeker nog op zal terugkomen.

We hadden:

  • 1 MOOC die we gaan bekijken van technische kant, didactische kant, culturele aspecten en bedrijfsvoering kant. (Dat was die van onze faculteit ;))
  • 1 Project rondom het maken van een digitale toetsbank en digitale toetsafname
  • 1 Project dat bestaat uit twee delen. Het is een combinatie van ‘Het ervoor zorgen dat Nederlandse en Buitenlandse studenten van een opleiding een interculturerele uitwisseling hebben’ en ‘Het ervaren van allerleid digitale didactieken en werkvormen door studenten en docenten’.
  • 2 Serious Games ingezet in het onderwijs en onderzocht op het gebied van toetsing tot playfullness.
  • 4 interprofessionele projecten. Een vanuit de kunstenopleidingen die gaan samenwerken onder het mom van een opera opleiding. Een vanuit de zorgfaculteiten waar fysio, ergo, logo en HBO-V interprofessioneel gaan samenwerken een derde waar de Academie Verloskunde juist de richting buiten Zuyd opzoekt (Dus in de richting van Gynacologie bij de UM bijvoorbeeld) en de vierde was helemaal gericht op de learning community of practice waarin in plaats van de opleidingen juist het werkveld als insteek was gekozen. Niet dat die bij de anderen geen rol hadden, natuurlijk wel, maar ik vertel nu over de insteek van de pitch die iedereen gekozen had te geven…

Een indrukwekkende lijst hè!
Ik kan niet wachten tot de Zuyd Innoveert blog online is zodat ik kan verwijzen naar de verslagen van de collega’s vlaggendragers.

Groeten Marcel

Andere blogberichten over#ZuydIP, het innovatieprogramma van Zuyd:

Geplaatst op 25 maart 2013, in Didactiek, eLearning, Inspiring en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: