De eerste microprojecten! #ZuydIn


Dag Marcel,

Heb je ook op Infonet [intranetlink] gelezen dat de eerste 2 microprojecten van het innovatieprogramma van Zuyd zijn goedgekeurd? Je weet dat ik betrokken ben als expertgroeplid (zie mijn blogbericht over Zuyd Innoveert!) en jij bent inmiddels vlaggendrager van het macroproject voor de faculteit ICT. Ik heb aan Dominique Sluijsmans en Marcel van der Klink, de programmaleiders, gevraagd of ik alle informatie over deze projecten mocht delen op ons blog en via onze Nieuwsflits I for You. En dat mocht! Natuurlijk! 🙂

Het 1e microproject is bij Social Work waar men alle losliggende data rondom eerstejaarsstudentpopulatie (rendement en studiesucces) in kaart wil brengen. Mooi initiatief. Succes Leo Montis en Laetitia Gardeniers!

ibookHet 2e project is van Paulien Copper, docente aan de Vertaalacademie, dat vind ik een hele interessante. Zij wil haar blokboek voor haar 4e jaars studenten omwerken tot een iBook! Het boek dat tevens als naslagwerk dient voor de student zal vele multimedia bevatten zoals YouTube-filmpjes en PowerPointpresentaties. Ze wil hiermee een proof of concept ontwikkelen dat als voorbeeld kan dienen voor collega’s. Mooi project!

Wij weten dat Jeroen Alessie (docent fysiotherapie Avans) hier al geweldige resultaten mee heeft behaald. Ik heb zijn iBook ontvangen, maar het lukt me nog niet het op mijn oude, overvolle iPad werkend te krijgen. Maar kijk maar eens naar E.O. Wilson’s  Life on Earth wat een geweldige interactieve boek je kunt maken met deze tool. Zo’n studieboek gun je toch elke student!

Succes Paulien! We zijn erg benieuwd naar het resultaat.
Groet,
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 28 februari 2013, in Didactiek, eLearning en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Dank Judith, dat je ook via dit medium aandacht besteedt aan de eerste microprojecten van Zuyd innoveert. Inmiddels is weer een aantal nieuwe projecten ingediend die onder review zijn. Ik houd je op de hoogte.
    Groet! Dominique

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: