Battlen binnen Zuyd


Dag Marcel,

Leuk hè al die battle’s waar wij een klein of groter steentje aan hebben bijgedragen. Ik ben benieuwd welke opleiding de volgende is die deze uitdaging aandurft 🙂 Wij zijn er weer klaar voor! Kom maar op.
Na de Battle tussen studenten van I/TI met ROVL als opdrachtgever dat geresulteerd heeft in de Bob Shaker app, de Battle tussen Hotelschool- en I/TI-studenten in de minor The Web and Beyond, de Battle tussen Pabo studenten binnen de minor Digicoach heeft nu Battle tussen studenten van de opleiding Commercieel Management ook zijn finale bereikt. En wat voor een finale! Collega Mark Bertrand blogt zelf verder

Gastblogger Mark Bertrand

The battle, the afterlife

Wat was dat een geweldige ervaring: de battle of concepts! De opzet is inmiddels bekend en de winnaars zijn gehuldigd met een mooie prijs. Zeg het zelf: drie dagen Verona, geheel verzorgd, en dan ook nog eens 500 euro zakgeld per persoon. Niet verkeerd toch? Het winnende team heeft het echter dubbel en dwars verdiend met met een compleet uitgewerkt social media strategie inclusief een compleet werkende app (!) hebben Rob, Mark en Marc zich vierkant in de rondte gewerkt. Maar er is meer, veel meer. Even een korte overview van de spin-off effecten van de Battle:

1. De concepten van de teams, zeker de finale teams, waren van een zeer hoog niveau. Logisch ook aangezien een “7” nu niet meer goed genoeg is. Daar waar je in het onderwijs nog credits krijgt met een “7”, loop je in het bedrijfsleven het risico buiten de boot te vallen. De kwaliteit nam dus toe.
2. Het bedrijf, Berner, werd eigenaar van diverse concepten zonder hiervoor dure consultants aan te trekken. Het rendement voor het bedrijf zelf is zeer groot.
3. Twee studenten die mee hebben gedaan met de battle schrijven voor het bedrijf hun scriptie. Winst voor de student en winst voor het bedrijf: a match made in heaven!
4. Eén student gaat er stage lopen met het oog op de toekomst. Wellicht wordt deze tweejaars (!) student door het bedrijf “gevolgd” om als hypo in aanmerking te komen.
5. Last but zeker not least: wij, als Zuyd, presenteren ons als kennispartner van het bedrijfsleven. Niet praten over het bedrijfsleven maar met het bedrijfsleven is mijn devies. Dit is o zo belangrijk als value proposition voor ons als Zuyd.

In blok 4 gaat de volgende battle plaatsvinden en veel studenten hebben interesse. Dat de battle voor bedrijven interessant blijkt uit het feit dat ik weer een sponsor heb. Wie? Berner weer, zo enthousiast waren ze om weer mee te mogen doen. En eerlijk is eerlijk, diegene die een pilot durft aan te gaan heeft voorrang als bedrijf. Dus stay tuned in blok 4 als we weer gaan battlen!

See you,
Mark

Ja, die prijs die Berner beschikbaar heeft gesteld, is natuurlijk wel iets om voor te battlen! Super dat dit initiatief voortgezet wordt, het is voor beide partijen een win-win game. Mooi.
Weet je waar  ik nou wel benieuwd naar ben? Naar de voorgestelde social media strategie incl. werkende app. Zou Mark dat ook nog met ons delen? Of is dat nu bedrijfsgeheim? 😉

groet,
Judith

Gerelateerde blogs over deze battle:

1 november 2012 Battle of Concepts!
26 september 2012 Let’s battle! : zo kan excellentie binnen Zuyd ook gestimuleerd worden
9 mei 2012 Competentiegericht én competitiegericht? Battle of Concepts!

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 7 december 2012, in Didactiek, Gastblog, Inspiring en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: