Digitaal apenkooien bij Academie Verloskunde Maastricht


Marcel,

Woensdag waren wij (en Chris Kockelkoren) uitgenodigd bij de Academie Verloskunde om enkele presentaties te verzorgen. Voor docenten hadden Evelien van Limbeek en Els Koelewijn een themamiddag georganiseerd. De bijeenkomst begon met 3 x 4 sessies van 25 minuten waarin kort kennisgemaakt kon worden met: smartboard, prezi, video’s zoeken en gebruiken, powerpoint, gaming in onderwijs, concept mapping, blog, outlook, wiki, yurls, visio.

Natuurlijk mocht jij ‘gaming in het onderwijs’ verzorgen :). Je hebt daar verteld over het spel van jouw fysiotherapiestudenten, die hun avontuur gedeeld hebben op ons blog, en hebt fragmenten laten zien van Paul Andersen en Daniel Floyd. Je had tijd te kort, zei je. Maar je hebt al zoveel geblogd over gaming dat belangstellenden dat hier op ons blog nog eens terug kunnen lezen. En ze kunnen ons natuurlijk altijd nog eens vragen voor een wat langere JAM-sessie!

Ik mocht in vogelvlucht wat vertellen over bloggen, wiki’s, video’s zoeken en gebruiken. Mijn presentaties heb ik geplaatst op Slideshare:

[Directe Slideshare-link]

[Directe Slideshare-link]

[Directe Slideshare-link]

Uiteraard geld dat als collega’s van de AV-M echt aan de slag willen met zo’n tool, ze altijd een workshop kunnen inplannen :).
Na deze presentatie gingen we spelen, ons TPACK-spel. Wij hadden ieder een groep en begonnen eerst met deze inleiding:

[Directe Slideshare-link]

We merkten dat het een lange dag voor de collega’s was. Ze hadden ’s ochtend ook al een bijeenkomst gehad over Technologie in de Zorg, lectoraat van Zuyd Hogeschool. Maar er kwamen bij ons toch hele leuke creatieve lesideeën voorbij. Inspirerend!
Het concept van een themamiddag of -ochtend met digitaal apenkooien en TPACKen vind ik en vonden de aanwezigen een leuk initiatief. Vooral ook omdat gebruik wordt gemaakt van de kennis en ervaring die binnen Zuyd aanwezig is. Een idee voor andere Zuydteams?
Rafael van Crimpen, faculteitsdirecteur van AV-M, was ook de hele dag present. Toevallig was ze bij al mijn sessies aanwezig. Super dat zij samen met haar team innovatie binnen haar faculteit de ruimte geeft.

Voor herhaling vatbaar!
groet,
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 20 september 2012, in eLearning, Gaming en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. 5 reacties.

 1. Het was inderdaad leuk om te doen. Maar het is nu aan de docenten van AVM om het ook aan te pakken en de verschillende onderdelen apart uit te breiden en nieuwe sessies te houden met alleen dat ene onderwerp.
  Ze hebben de menukaart gezien nu eten…

  • Judith van Hooijdonk

   En dat kan idd prima via een ‘onderwijs tapas’-achtig concept :). Hoorde laatst van een organisatie die elke 1e donderdag van de maand een gezamenlijke lunch had waarbij een collega een workshop/presentatie voorbereidt voor zijn/haar teamleden. Goed om zo’n activiteit op regelmatige basis te plannen.

  • Ik heb inmiddels van verschillende collega’s begrepen, dat het in ieder geval naar meer smaakt….Ontzettend bedankt voor jullie enthousiaste bijdrage aan onze teamdag!

 2. Beste Judith, Marcel en Chris,

  Hartelijk dank voor jullie inspirerende verhalen tijdens het digitaal apekooien bij de AVM. We zijn heel wat digi-wijzer geworden!
  Maandag gaan we meteen starten met een wiki voor ons nieuwe curriculum!

  Ik kan al mijn collega directeuren aanraden om zo’n leuke middag te organiseren voor hun team.
  Nogmaals dank en leuk om jullie straks op de KIB te zien met de Ted-Ex Zuyd. Ben heel benieuwd.

  Groeten Rafal van Crimpen
  twitter: @CrimpenR

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: