Presentatie 21eDingen #ncosm


Dag Marcel,

Deel 2 van mijn belevenissen op het National Congres Onderwijs & Social Media. Naast sessies volgen, heb ik ook gepresenteerd.

Samen met Margreet van Berg  (SURFacademy) hebben Chris Kockelkoren en ik een presentatie verzorgd over de 21eDingen van SURF en hoe wij deze data nu in een eigen Zuyd-jasje verpakken. Omdat 21eDingen over web2.0 tools gaan, vonden wij het leuk om ook verschillende presentatievormen te gebruiken.

Margreet gebruikte Popplet, een mindmap tool. Zij vertelde iets over wat, waarom en hoe van de 21eDingen.

Vervolgens kreeg ik het woord. Ik gebruikte Prezi.
Ik besprak onze pilot met de 21eDingen (2010-2011) en hoe we dit nu implementeren binnen Zuyd met onze eigen Dingen@Zuyd (2011-2012). En hoe we dit volgend studiejaar in het scholingsaanbod voor medewerkers opnemen. Uiteraard heb ik de rol van onze collega’s van Zuyd Bibliotheek benadrukt. Momenteel werken we hard om alle data up-to-date te maken. Work in progress dus!

Chris Kockelkoren is één van onze enthousiaste Zuyddingen deelnemers van het eerste uur. Zijn blog heet 21edingen, mag het eentje meer zijn? Tijdens de eDingen-cursus heeft hij Shakespeak ontdekt. Hij is zelfs mede-oprichter van de Shakespeak gebruikersgroep. Dus na mij was het woord aan Mr. Shakespeak.
Uiteraard werd er tussen de presentaties gestemd mbv Shakespeak. De resultaten zijn verwerkt in onderstaande powerpointpresentatie van Chris. Shakespeak is nog niet te integreren met Prezi.

Door tijdgebrek (we begonnen wat laat) hebben we enkele vragen overgeslagen. Maar de mensen in de zaal hadden ook de mogelijkheid om via Shakespeak vragen te stellen. Ook die hebben we niet allemaal kunnen beantwoorden. Die worden binnenkort beantwoord via de Community 21eDingen.

Ik kreeg nog enkele vragen over bloggen. Hoe krijg je lezers? Mijn eerste reactie was dat ik niet blog voor mijn lezers, maar omdat ik vind dat ik iets te delen heb over het werk dat ik doe. Kennis delen is mijn drive. Daarnaast is bloggen goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Door over je werk te schrijven, krijg je dingen helder, je zet het op een rijtje. Ik zeg meestal dat bloggen mijn ‘buitenboordbrein’ is. Ik grijp ook vaker terug naar oude blogpost. Het is wel goed om je qua onderwerp te focussen, zodat je lezers weten wat ze kunnen verwachten op je blog (al is een afwijkend item altijd verrassend :)).
Waarom ik dat via social media deel, als ik het alleen doe voor persoonlijke ontwikkeling? Uiteraard willen we graag lezers én reacties. Daardoor ontstaan er nieuwe inzichten en ontstaan nieuwe ideeën. Via Twitter, LinkedIn, interne nieuwsbrieven delen we de links naar ons blogposts. Zo proberen we toch mensen (van Zuyd) te binden.
Daarnaast vind ik vooral het samen bloggen waardevol. Ik ben ook vaker op zoek naar gastbloggers binnen Zuyd. Het belangrijkste voor mij is dat het persoonlijk blijft.

Blijf jezelf. Blog het leven dat je zelf leeft.
-Nalden-

Ik heb al eerder geblogd over bloggen op dit duoblog: Sex, blogs & rock-‘-roll en Een blogleven te kort.
Bloggen gebruik ik als persoonlijke ontwikkeling. Maar er zijn ook prachtige voorbeelden waarbij blogs als didactische tool ingezet worden, zoals deze MBO-school die stages begeleiden via blogs.

Voorafgaand aan dit congres hebben we ook over 21eDingen gepubliceerd in Science Guide : Technologie alstoegangspoort voor kennis en inzicht. Dit artikel zoemt meer in op 21st century skills en TPACK.

Het was een hele leuke samenwerking. Bedankt, Margreet en Chris!
groet,
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 2 juni 2012, in 21st century skills, eLearning, Social Media en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: