Ik vaar mijn eigen koers


Dag Marcel,

Gisteren heb ik mijn leerverslag voor de cursus Creatief denken en handelen voor medewerkers Zuyd Hogeschool : Basisvaardigheden voor innovatie’ gemaakt. Uiteraard in een blogpost, maar die publiceer ik morgen.

Tijdens onze bijeenkomsten is het ook vaak gegaan over Zuyd als organisatie. Over de frustraties…
Het laatste hoofdstuk van mijn cursusboek Creatief. Hoe?Zo! gaat over een creatieve organisatie. De 10 stappen naar een creatieve organisatie zijn:

  1. overtuig de top
  2. herken in je omgeving de arrières voor creativiteit
  3. ontwikkel een creatieve cultuur met tegengestelde kwaliteiten
  4. organiseer creativiteit als een project
  5. kies slimme targets
  6. benut het aanwezige talent
  7. geef opleidingskansen
  8. bepaal zorgvuldig je implementatiestrategie
  9. ontwikkel je eigen instrumenten
  10. don’t forget the fun!

Eigenlijk heb ik dit in andere en vele woorden beschreven in mijn zoektocht naar de I van Zuyd.
Onze collega Ilse Meelberghs vond het veel woorden en vroeg of ik het niet eens in beelden kon vertalen. Ik heb daarover nagedacht en heb vanmorgen de tool Glogster uitgeprobeerd en dit is het resultaat:

Toch een beetje Fish!
Ik probeer in mijn pleziervaartuigje de olietanker Zuyd een paar graden van koers te laten wijzigen zodat ie op een ander doel koerst.  Als er nou meer collega’s in zo’n klein wendbaar bootje voor de grote logge tanker varen, heeft dat misschien wat meer effect. 🙂

Veranderen begint bij jezelf. Daarom blijf ik over mijn overtuiging communiceren. Ik vertrouw op de kracht van mijn community en op crowdsourcing. Ik wens ons management een creatieve houding toe, waarbij het draait om openheid en vertrouwen. Slimme leiders creëren een omgeving die een zekere mate van risico’s nemen aanmoedigt, een omgeving die zo veilig is dat mensen er fouten durven te maken. Dat wens ik ons allen toe.

Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 4 juni 2012, in Inspiring en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: