een blogleven te kort >>…om er niet over te schrijven…<<


Gefeliciteerd blogmaatje,

Ja, we bloggen vandaag 2 jaar.
Ik vond dit een leuke gelegenheid om weer een samen een blogpost te schrijven.

Correctie! Dit is een leuke gelegenheid om onze maandelijkse samenblogpost te introduceren 😉

Voor mij is ons duoblog (zoals ik al vaker geblogd heb) mijn ‘buitenboordbrein’. Ik was een paar weken geleden op zoek in ons blogarchief en toen ontdekte ik dat we vandaag ons 2-jarig jubileum vieren.
Nog maar 2 jaar? Voor mijn gevoel zijn we hier al veel meer jaren mee bezig. Het is inmiddels zo’n onderdeel van mijn leven geworden. Geldt dat voor jou ook? Of is het voor jouw gevoel ‘al’ 2 jaar?

Nee het is zeker niet al 2 jaar. Ik had je hints via whatsapp totaal niet door, totdat de woorden 2 en gefeliciteerd samen een kwartje lieten vallen. Dus ook voor mij is het ‘pas’ 2 jaar. Ik heb al eerder vandaag tegen je geschreven dat ik je feliciteer met je uithoudingsvermogen. Want als chaoot, man heb ik toch meer dipjes in de discipline gehad dan jij. 😉 Thanks for bearing with me

Bij zo’n mijlpaal hoort natuurlijk ook wat cijfers.

We zijn 27 november 2009 begonnen met het 1e blogpost Weblog; doen of laten? op ons duoblog ICTO op het ZuydPLEIN. Op dit Blogger-platform hebben we 166 berichten gepost en bijna 16.000 pageviews. Na ons 1e jaar hadden 2500 pageviews. Die stijging in pageviews vind ik een beetje dubieus, zeker als ik zie dat het meeste verkeer vanuit Rusland komt. Of heb jij daar connecties? 😉

Het bericht Het Nieuwe Leren ofwel #durfteleren -3- heeft de meeste pageviews (295x) op de hielen gevolgd door De derde wereldoorlog is in 2010 begonnen! Nostradamus en Schmitz zijn het eens! (284x). Omdat ZuydPlein opging in een andere dienst, vonden we dat we ons blogtitel moesten aanpassen. We zijn ook overgestapt naar een ander blogpatform, WordPress. Waarom eigenlijk?

Kijk als je niet durft te veranderen en niet eens iets anders durft te proberen dan leer je ook niet nieuws. Dus daarom de verandering. EN! Door de WordPress hosting service kun je redelijk makkelijk een eigen adres als hosting opgeven, zonder te koppelen met serverruimte en daardoor met saaie serverbezigheden bezig te zijn. Dit was makkelijk en snel. Dus eigenlijk daarom.

Donderdag 1 september namen we afscheid van ons oude blog en begonnen we met 2beJAMmed. We hebben wel even nagedacht over een nieuwe naam. De link met Zuyd in de naam hebben we losgelaten, maar onze eigen namen zijn erin verwerkt. Al onze blogposts van ICTO op het ZuydPlein heb jij in onze nieuwe blogomgeving geïmporteerd. Dat is goed gegaan qua tekst, maar linken naar TouTube filmpjes zijn kwijt. Ik heb zo nu en dan nog wat oude blogberichten waar ik vanuit een nieuwe post naar link alsnog aangepast. Bij het omzetten werd ook overal jouw naam aan elke blogpost gekoppeld, tja dat moest ik even herstellen natuurlijk :).
In 2 jaar tijd hebben we 203 berichten geplaatst, waarvan 37 op ons nieuw blog. Het 1e jaar hebben we 70 berichten geplaatst en in het 2 jaar 133, dat is bijna een verdubbeling! Jij 134 items en ik 74?? Volgens mij heb ik toch nog niet alle oude blogpost omgezet. Nog werk aan de winkel 🙂
Tot nu toe 210 reacties ontvangen. Ik vind het wat weinig, hoe kunnen we zorgen dat we wat meer reacties uitlokken? Echt om een mening vragen zoals te lezen in de reactie op blog van Frankwatching: 8 reden om te bloggen of de polloptie van WordPress eens uitproberen?

Kijk het moge duidelijk zijn. Jij bent de echte blogger van ons twee. Los van de gestructureerde posts en van het maar blijven doorgaan, jouw blogs gaan ook echt diep. In die zin dat ze goed voorbereid zijn, doordacht zijn en daarnaast gewoon nog lang. Ik ben van de korte soundbites, de snelle associaties en pas van een echte doordringende mening als daarom gevraagd wordt. Maar goed daarom ook een combi ;). Wat de cijfers ook zeggen, jij hebt echt de meeste blogs gemaakt ik denk dat de verhouding dichter bij 1:3 dan 1:2 ligt *blush*

2beJAMmed heeft tot vandaag een kleine 3000 pageviews gescoord. Er zit een stijgende lijn in, dat wel. Maar ik wil graag meer, of is dat niet realistisch?

Je weet dat ik afgelopen week naar de voorstelling ‘Hete Vrede’ van Claudia de Breij ben geweest. Prachtige voorstelling vol met verhalen, humor, twijfel, “het-niet-kunnen-kiezen” en prachtige liedjes. Ik heb de cd gekocht en ik vind vooral het nummer “een leven te kort” prachtig. Helaas niet in een mooie uitvoering via YouTube te vinden. Op de site van Claudia staat een kort stukje, klik op nr. 4 van de preview cd “wat ik zeker weet”

Geef me er één waarin ik vrij ben
altijd vrij ben, de hele dag
één leven waarin ik nooit moet werken
nooit moet werken, maar altijd mag
één zonder datelines
één zonder klok
één waarin ik op mijn 35ste nok
één met ambitie, men naam op een bord
één waar ik me vollop op mijn werk stort

geef me, de tijd waar het nu aan schort
geef me een leven
waarin het nooit later wordt
ik kom een leven te kort
kom aan dit leven, leven te kort

Claudia is te gek! Een omnitalent. Ik ben naar dezelfde show geweest een tijdje terug. En dat was al mijn tweede Claudia show. Samen met Bas ben ik echt fan! Humor, Cabaret, maar ook supermuzikaal en tekstueel te gek. Diep maar ook met een twist. Heerlijk. Los van de boodschap ook qua stijl een mooi streven voor ons blog!

En ook zij is niet bang om het partnerschap aan te gaan, in het geval van het filmpje ook met een bijzonder persoon(lijkheid)

Bij zoveel dingen denk ik “daar wil ik over bloggen”, had ik nog maar een extra leven om te bloggen 🙂

We hebben dit leven toch? Ik heb ooit een nickname gekozen in het verleden bij een van mijn eerste blogs en die past nog steeds. DYLALYD (Dream Your Life And Live Your Dreams) Dat geldt ook voor het bloggen!

Judith en Marcel

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 27 november 2011, in Social Media en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

 1. Lieve Judith en Marcel! Proficiat natuurlijk met deze mijlpaal… maar eigenlijk is een bedankje meer op zijn plaats: bedankt voor 2 jaar inspiratie en ontdekkingen via ICTO op het Zuydplein en nu via 2beJAMmed! Dat er nog vele jaren mogen volgen…..

 2. Best Judith en Marcel,

  Een felicitatie is het minste wat ik kan doen vind ik.
  Ik vind het onwijs knap om naast alle ballen die jullie ieder in de lucht weten te houden, ook nog de tijd maar vooral ook de inspiratie vinden om te bloggen. Heel erg knap hoor.

  Ga vooral door met ons te trakteren op jullie inzicht(en) en visie op alles wat ons bezig houdt (of gaat houden :P).

  Perficia!

  Jos

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: