Beam your dream!


Ha Marcel,

Toen ik vorige week op zoek was naar een mail van jou in mijn mailbox kwam ik terecht bij mijn spammail. Hierin vond ik een mail van TU/e Bachelor College. Ik heb enige weken geleden meegedaan aan BeamYourDream actie. Mijn oudste zoon Wouter studeert daar Technische Innovatiewetenschappen en op zijn Facebookpagina had hij een droom geplaats: “zonnepanelen op elk huis” en ik droomde voor hem:

In de mail las ik dat mijn droom ook echt gebeamd is en dat daar een filmpje van is gemaakt. Ik vind dit super gemaakt, creatief en inspirerend! Het was een actie voor de open dagen komend weekend.

Dromen zijn nodig. Dromen zijn essentieel. Essentieel voor innovatie. Om na te denken over onze toekomst.
Op Extend Limits zag ik dit filmje:

Hoewel het ruimtevaartprogramma gebaseerd was op angst heeft het wel een cultuur gebracht waar mensen nadachten over de toekomst. Neil de Grasse Tyson beweert dat we gestopt zijn met dromen toen we niet naar de maan gingen. Heeft hij gelijk?

Het lukt mij momenteel ook niet meer om te dromen. Misschien moet ik het boek Dromen Durven Doen maar weer eens lezen. Of naar de maan lopen? 😉
Ik word een beetje murw van de zoveelste reorganisatie. Hoeveel reorganisaties kan een mens aan? Als je zoals ik al ruim 25 jaar in het hoger onderwijs werkt, heb je de fusiegolven in de jaren 80 en 90 meegemaakt. Voor de bibliotheek betekende dit die ook verschillende keren in andere diensten gepositioneerd werd. Ook ICTO-adviseurs hebben in de loop der jaren zo’n weg afgelegd.
Bij welke reorganisatie werk jij? Al vaker heb ik dit boek geciteerd. Volgens de schrijver Jaap Peters wordt er vaak goed gemanaged maar slecht georganiseerd. Managen gaat uit van leiding geven, organiseren van samenwerken. Er wordt niet naar hem geluisterd. Peters vindt dat je non-profitinstellingen (het onderwijs) niet moet managen, want dat leidt tot een permanente stroom aan reorganisaties. Voila!

Ik wil naast Het Nieuwe Werken, Het Nieuwe Leren ook Het Nieuwe Organiseren! Dat betekent: samenwerken, kennisdelen, innoveren.
Zuyd heeft haar visie op onderwijs gepubliceerd. Beste collega’s van Zuyd: Ik wil geïnspireerd worden! Wat is jouw visie op het gebied van ict en onderwijs? Hoe zie jij de toekomst van ons onderwijs? Wat verwacht je van ons, icto-adviseurs? Deel je droom met ons!
Ik heb geen middelen om jullie dromen te beamen, weet ook niet of ik ze kan vervullen, maar ik vind wel manieren om ze te delen.

Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 27 maart 2012, in eLearning, Inspiring en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. 5 reacties.

 1. Ik droom van leren wat ik wil leren en niet wat moet.
  Ik droom van kwaliteiten en krachten, niet van leerdoelen, maar van kansen.
  Ik droom van onderwijs gemaakt door studenten en niet door logistiek en planning.
  Ik droom van creativiteit en oneindige mogelijkheden.
  Ik droom van studenten die mij verbazen met hun eigenheid en niet conform voorwaarden.
  Ik droom van studenten die durven dromen en niet van dromen ontnemen.
  Ik droom van delen, innoveren, enthousiasmeren en niet van conformeren.
  En wanneer ICT mij kan helpen dit waar te maken, word ik als een gelukkig mens wakker.
  ICT It Changes Teaching

 2. Judith van Hooijdonk

  Dit bericht geeft ook de ICTO-adviseur ook weer moed http://netwijs.blogspot.com/2012/03/hoe-krijg-ik-mijn-collegas-enthousiast.html

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: