Van Twitterfeed naar IFTTT, of?


Jij hebt ook vast de mail van Twitterfeed ontvangen, Marcel. Ze gaan stoppen 😦 Zo lang ik me kan heugen worden onze blogberichten via Twitterfeed geplaatst op Twitter. Vanaf 31 oktober dus niet meer. We moeten op zoek naar iets anders.

In hun mail adviseren ze Buffer of Dlvr.it. Ik heb even snel op internet gezocht naar de voor en nadelen. Uit deze vergelijking kwam Dlvr.it als beste uit de bus. Maar in dit artikel werd IFTTT als favoriet genoemd.

Hé …. daar had ik al een account van …. 🙂

Werkt heel simpel. Je wordt stapsgewijs door de procedure van een nieuw recipe geloosd.
Bij THIS – selecteer je WordPress en koppel ons blogurl, login en selecteer ‘any new post’.
Bij THAT – selecteer Twitter ‘post a tweet’. Ik heb weer zo als gebruikelijk ingevuld (alleen #yam niet meer toegevoegd omdat Twitter de tweets toch niet meer doorzet naar Yammer)
New JAM! {post title}{post url}#2beJAMmed

Maar …. bedacht ik me ….

WordPress zelf biedt inmiddels ook mogelijkheden om blogs automatisch te publiceren. Ik had LinkedIn en Google+ al enige tijd geleden geactiveerd. Zal Twitter inmiddels ook niet te koppelen zijn? En jawel hoor! Via de share instellingen vind je de optie ‘publicize settings’. Naast LinkedIn, Google+, Twitter kan je WordPress ook koppelen met Facebook (doe ik niet), Tumblr en Path (gebruik ik niet).
Dus ik heb ook nu deze verbinding tussen WordPress en Twitter gelegd.

Nu eens even kijken wat er gebeurt als ik zo op publiceren klik, hoe al die tweets er uit zien 🙂 En hoe snel ze gepubliceerd worden. Ik denk wel dat ik dan kies of voor de WordPress optie of de IFTTT.

ifttt

Wat wordt het voor jou?

Groet,
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 26 oktober 2016, in Social Media en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Marcel Schmitz

    Ha die Judith!

    Het is gedaan 😉 Dan zie je gelijk waar ik zit in het nalezen van ons eigen blog *schaam*

    Groet Marcel

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: