Gij zult bloggen


Ja Marcel, gij zult bloggen …. nou hoef ik jou niet meer tot het ‘blogevangelie’ te bekeren, maar dit is de titel van e-book van Ernst-Jan Pfauth, gratis te downloaden tijdens de Boekenweek. Die duurt t/m 24 maart, dus je hebt nog een paar dagen de tijd.

Ik heb al eens geblogd over zijn boek: Sex, blogs & rock-‘n-roll. De boodschap die hij in dit Gij-zult-bloggen-boek verkondigt, is niet veel anders dan in Sex, blogs & rock-‘n-roll. Een van zijn eerste zinnen: “Wees gewaarschuwd, beste lezer! Bloggen kost tijd, moeite en ontzettend veel doorzettingsvermogen”. En zeker als je ook nog mee doet aan #iederedagbloggen 😉

Een paar quotes uit zijn boek:

“Een beter portfolio bestaat niet”
Helemaal mee eens. Op het zelfevaluatieformulier voor mijn functioneringsgesprek enkele weken geleden, heb ik ook frequent naar ons blog verwezen.

“Bloggen is aankloten … Zwoegen, stukjes schrijven voor niks, enkel en alleen omdat je het jezelf verplicht”
Inderdaad bloggen doe ik omdat ik zo veel informatie wil delen met collega’s, gelijkgestemden. Als mensen dan ook nog de moeite nemen om te reageren, ben ik helemaal gelukkig!

“Laat anderen aan het woord”
Dat doen we ook. Regelmatig hebben we een gastblogger. Ik zou dat graag wekelijks willen, maar mensen hebben het vaak zo druk 😦

“Schrijf de groten der aarde gewoon aan”
Nou, de groten der aarde … dat durf ik (nog) niet 😉 maar het CvB van Zuyd, die schrijf ik inmiddels wel aan hoor! Karel, Kitty, nu Remmelt nog 🙂

“Schrijf zoals je praat”
Ik geloof dat we dat ook wel doen. Soms is het zelfs zo persoonlijk, dat onze lezers het niet meer snappen waar het over gaat. Valkuil! 😉

“Promoot je blog”
Dat kan in ieder geval binnen Zuyd nog wel wat aan gedaan worden. Ik heb het idee dat we meer buiten Zuyd dan binnen de hogeschool gelezen worden.

Ernst-Jan Pfauth zegt ook dit boek: laat anderen aan het woord (doen we), plaats interviews  en deel succesvoorbeelden (check, zelfs met filmpjes!), maak lijstjes (Top 5 JAMs of), en verzin prikkelende koppen (we doen ons best 😉 ).
Pfauth heeft een bloguitdaging gekoppeld aan zijn e-book. Als we binnen een maand 15 stukjes publiceren, krijgen we via de speciale Facebook-app een blogrecensie van hem cadeau. Gaan we de uitdaging aan?

Typerend voor ons blog is dat we regelmatig een blogbericht voorzien van een toepasselijke liedje (muziek die wij mooi vinden). Dat hebben we de laatste tijd wat minder gedaan. Ik heb er weer een prachtig lied te delen. Het is nu de week van de Zwarte lijst op Radio 6. Natuurlijk staat Jamming van Bob Marley (nr. 388) maar die heb ik al een keer gedeeld, daarom nu Stevie Wonder (nr. 194) met Master Blaster (Jammin’)

JAM on!
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 19 maart 2012, in Social Media en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: