Growth-mindset Carol Dweck #RSAnimatie


Via Pedro De Bruyckere zag ik deze prachtige animatie. We hebben al vaker aandacht geschonken aan de mooie RSA-animaties, ze zijn erg bekend van de top-animatie van Sir Ken Robinson – Changing Education Paradigms. Deze gaat over het onderzoek van Carol Dweck over fixed en growth mindset en het belang van feedback geven op het proces ipv het intellect van een kind te prijzen. Ook hierover is op dit blog al vaker geschreven.

Het duurt zo’n 10 minuten maar zeer de moeite waard om te bekijken.

How to help every child fulfil their potential. Ever wondered why kids say they’re bored at school, or why they stop trying when the work gets harder? Educationalist Carol Dweck explains how the wrong kind of praise actually *harms* young people.

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 19 december 2015, in Inspiring en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. 3 reacties.

  1. Dit is op Weblog van Dé Onderwijsdagen herblogden reageerde:
    Inderdaad een mooie toelichting op Dweck’s opvattingen en onderzoek naar de twee verschillende mindsets die lerenden kunnen hebben. Geloof je dat jouw capaciteiten zijn aangeboren of dat deze onder meer door hard werken kunnen worden versterkt? Dweck’s onderzoek laat onder meer zien dat je processen moet waarderen, en niet de intelligentie van lerenden. “Not Yet” is haar favoriete term geworden. Haar bevindingen zijn zeer relevant voor het begeleiden en beoordelen van lerenden. Deze fraaie animatie is m.i. verplichte kost voor iedereen die werkzaam is op het gebied van onderwijs en opleiden.

  2. Leuke animatie. Ik had haar theorie ook al verwerkt in mijn masterscriptie over gaming. Gaming helpt kinderen om naar de Growth mindset te gaan. Want blijven proberen op levels totdat het doel is behaald. Zolang de stappen in het begin niet te groot zijn, blijven ze doorzetten. Deze stap helpt dan ook weer om self-efficacy te vergroten.

  1. Pingback: Passie en vastberadenheid | 2 BE JAMMED

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: