Internet of Things Academy


Ha Marcel,

Internet of Things (vaak afgekort als IoT) is toch niet zo nieuw meer? Je had er zelfs al 3 jaar geleden over geblogd dat het snel naar Zuyd zou komen. Het is niet zo snel gegaan, maar nu gaat het dan echt gebeuren! Ik zag op Twitter dat je inmiddels ‘joined Data Science Central’, je eerste big resource.

Ook Frankwatching verwacht dat Internet of Things één van de 7 trends zal zijn die de digitale wereld in 2016 gaat bepalen. Het gaat blijkbaar snel nu: slimme tandenborstels, de autonome koelkasten, de smart stadsprullenbakken die laten weten wanneer ze vol zijn en heb je de connected Barbie al gezien? En wat kan allemaal niet met elkaar verbonden worden? Spannende maar ook een beetje creepy ontwikkeling. Hoe zit het met onze privacy van al die data? Is daar bij jullie ook aandacht voor?

In mijn to-blog-list stond nog een berichtje van Pedro De Bruyckere over een Internet of Things Academy, “an open, educational internet-of-things platform to encourage creativity, collaboration and technological literacy”. Mooi he? Misschien is dit ook een zinvolle, aanvullende resource?

IOTA: Internet-of-Things Academy from Superflux on Vimeo.

Even googled zag ik dat vorig jaar ook een Nederlandse Internet of Things Academy is gestart. Met dit initiatief willen KPN & RDM Makerspace de ontwikkeling van Internet of Things in Nederland stimuleren. Aan de slag dan maar?

iot

Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 3 januari 2016, in Internet Of Things. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: