DLWO visietraject


Ha Judith,

Dat hadden jullie mooi georganiseerd vandaag de DLWO visie sessie. Met in het vooruitzicht dat we binnen Zuyd het eventuele gebruik van Blackboard opnieuw moeten aanbesteden, met in het achterhoofd de stijgende behoefte van de studenten aan nieuwe vormen van onderwijs (kennisclips, flipping the classroom, whatsapp, game-based, community) en met de wetenschap dat we goede mooie voorbeelden hebben binnen Zuyd is het een goed moment om vanuit verschillende hoeken naar deze visie te kijken. En zeker ook goed om ons door SURF een spiegel te laten voorhouden.

Mijn conclusie: zorg dat duidelijk is waar de regie ligt, het zogenoemde eigenschap van de DLWO, van de logistieke onderwijsinformatiestroom en van het delen van de goede onderwijsinitiatieven die er zijn. Ons twitterend collegelid Olaf van Nugteren erkende de onduidelijkheid van waar nu precies de regie lag en ik ben er van overtuigd dat hij daar aan gaat werken, samen mer faculteits en diensten directeuren. En gezien de reacties van de zaal op de mooie voorbeelden vanuit het onderwijs van Els Koelewijn en Frans Roovers (waarvan ik weet dat er nog veel meer voorbeelden zijn zowel bij hun als bij andere collega’s zoals bij de vertaalacademie waar ze al jaren gelden toetsen via Blackboard deden of bij facility management waar adaptieve inhoud binnen Blackboard al gebruikt werd, twee versies geleden). 

Zowel vandaag als afgelopen week in een groot MT overleg was wederom de conclusie dat we te weinig practices delen. En ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf ook alleen maar best practices post en wat meer moeite heb met de zaken die niet lukken. En toch moet dat echt van onderop gebeuren. Als we dat niet gewoon gaan doen met zijn allen dan komen we nergens.

Dus:

De regie daarbij zijn Olaf en de directeuren aan zet.

De kennis over de vernieuwingen (vooral van buiten naar binnen halen) daar zijn jullie aan zet als I-Team, FB, M&C, O&O en zet daar ook studenten voor in op het moment dat er handjes (lees congresverslagen) nodig zijn. /Probeer ik zelf ook, lukt niet altijd, maar probeer het wel/

Het delen moet door ons (de bezoekers van vandaag en de docenten) komen. Dat is onze taak. En dan daardoor de visie op het DLWO mee laten groeien. Want waar zullen we dat op delen?

Groet Marcel

Geplaatst op 24 juni 2015, in eLearning, Innovatie, Inspiring. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: